Lucia Varga: Până la sfârşitul anului, vom avea o propunere de reorganizare a Romsilva

| 16 iul, 2013

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a afirmat, marţi, că, până la sfârşitul anului, va exista o propunere de reorganizare a Regiei Romsilva, care, însă, nu va presupune neapărat disponibilizări, ci o redistribuire a personalului.

La Romsilva, sunt 17.000 de angajaţi. Se realizează acum o evaluare, pentru că, până la sfârşitul anului, vom avea şi o propunere de reorganizare a ei. Am discutat cu directorul general Crăciunescu. Vom întări structurile de gestionare a ocoalelor silvice şi vom lăsa mai puţini oameni la birouri pentru probleme ce ţin de birocraţie', a spus Varga.

Potrivit acesteia, restructurarea Regiei nu va presupune neapărat disponibilizări, pentru că, în complementaritate, autorităţile vin cu un program de împăduriri, iar personalul silvic de la Romsilva are pregătirea necesară pentru a urmări şi gestiona proiectele împăduriri.

'La Romsilva, sper că vom păstra acelaşi număr de personal, pentru că vrem să pornim un program amplu de împăduriri', a subliniat ministrul.

În ceea ce priveşte inspectoratele silvice, Lucia Varga a spus că în cazul lor se doreşte o suplimentare a personalului, care în prezent are 399 de angajaţi.

'Prin Hotărârea de Guvern de reorganizare a acestora, noi vom solicita Guvernului un număr mai mare de angajaţi. Sperăm să putem convinge atât Guvernul, cât şi opinia publică, de faptul că nu putem face ordine în pădure dacă nu avem suficient personal', a explicat ea.

Potrivit acesteia, pentru a avea un inspector la 12.000 de hectare de pădure, Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare ar trebui să aibă 600 de angajaţi.

'Vom propune o modificare legislativă în cadrul reorganizării ITRSV-urilor, ca să avem dreptul să angajăm personal contractual, astfel încât personalul care analizează documente, care implementează unele proiecte, care face acte de scoatere din fond forestier, să fie contractual şi cei 399 de angajaţi să rămână doar pentru inspecţie pe sector silvic şi de vânătoare. Prin această reorganizare a inspectoratelor vom face o triere, iar personalul pregătit şi care a dovedit bună intenţie va rămâne, iar cei care au închis ochii la furtul de lemn sau au fost în cârdăşie cu hoţii de lemn vor trebui să plece', a încheiat Lucia Varga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ