Lucia Varga (PNL): ”Am constatat că în teritoriu deciziile partidului nu sunt respectate”

| 10 mai, 09:45

Liderul organizației de femei a PNL, Lucia Varga, a redactat o scrisoare prin care trage un semnal de alarmă cu privire la panta periculoasă spre care alunecă partidul, potrivit stiripesurse.ro.

”Folosesc această scrisoare pentru a atrage atenţia asupra unui pericol real, care vizează Partidul Naţional Liberal.

Suntem la mică distanţă de alegerile locale, care vor aduce electoratul la urne pentru a judeca perfomanţa şi politicile, pe care noi le susţinem pentru a aduce o viaţă mai bună pentru români şi mai ales pentru generaţiile viitoare.

Suntem singurul partid istoric mare rămas în cursa electorală, cel mai important exponent al dreptei şi singura speranţă a românilor pentru dezvoltarea României.

Ne-am asumat obligaţii importante faţă de acest popor, pe care trebuie să le ducem la capăt.

Odată cu candidatura preşedintelui Iohannis, ne-am asumat păstrarea democraţiei în România, democraţie câştigată prin sacrificiul multor tineri la revoluţie şi mai apoi a altor generaţii, care au asigurat o tranziţie dureroasă în speranţa unui trai mai bun şi a păstrării libertăţii.

Partidul National Liberal este primul partid care şi-a asumat o reformă reală, a luat decizii curajoase, care au provocat transformări mari în cadrul organizaţiilor, uneori incomode sau dureroase. Trebuie să continuam acest drum cu orice preţ, nu trebuie să abandonam acest deziderat pe care ni l-am asumat.

Şi acum vin să explic în ce constă pericolul, care ameninţă partidul nostru.

Am constatat că în teritoriu deciziile partidului, decizii obligatorii aprobate în unanimitate ca rezoluţii, nu sunt respectate. Aceste decizii ar fi trebuit să implementeze real reforma asumată în faţa cetătenilor şi să certifice rolul important de păstrător al democraţiei, pe care îl avem în viaţa politică.

Rezoluţia celor zece criterii de integritate ,criterii pe care trebuie să le respecte cei care doresc să candideze la alegerile din 2016, Rezoluţia care prevede ca o treime din numărul candidaţilor propuşi la alegerile locale să fie oameni noi, persoane care nu au ocupat funcţii administrative sau politice de prim plan şi Rezolutia privind "Agenda femeilor din România" prin care PNL încurajează și susține ca pe listele sale pentru alegerile locale din iunie 2016, cota de minim 30% femei să fie respectată, cel puțin în privința listelor pentru toate Consiliile Județene și toate municipiile reședință de județ din țară, au vrut să aducă partidul pe direcţia în care PNL să fie un exmplu pentru toată clasa politică.

Iată că aceste decizii, asumate public şi comunicate tuturor ca aparţinând exclusiv PNL, sunt ignorate sau aplicate strict formal.

Astfel încrederea şi speranţa cetăţenilor, în primul rând a liberalilor, în reforma reala şi profundă a partidului pe care am promis-o, sunt puse sub semnul întrebării!

Trebuie ca noi, ca partid, să conştientizăm că suntem aici să servim acestui popor, să le reprezentăm interesele şi să fim cu adevarat o proiecţie cât mai fidelă a aşteptărilor cetăţenilor. De aceea, în primul rând, trebuie să punem în practică ceea ce ne-am asumat, trebuie ca deciziile noastre să fie lege pentru noi, trebuie să fim şi un partid funcţional, conectat cu cetăţenii şi mai ales să nu uităm că, fără suportul românilor, noi nu existăm.

In încheiere, cer tuturor colegilor să se aplece asupra acestui subiect, mai ales acum în prag de alegeri si să nu ne lăsăm furaţi de practicile altor partide, care derivă din vechile practici comuniste, în care nu conta ce faci, ci doar ce promiţi.

Suntem obligaţi să câştigăm aceste alegeri cu orice efort sau sacrificiu de care este nevoie, pentru a nu mai pierde înca patru ani din dezvoltarea României şi de a nu avea soarta celuilalt partid istoric, care nu a înţeles să se reformeze.

Cu speranţa că putem rămâne pe drumul asumat,

Lucia Varga – membru PNL”.

 

Tag-uri: Lucia Varga, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ