Lucian Bode: Este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare a pensiilor speciale, dacă asta va fi decizia finală

| 14 iul, 17:49

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, că este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare a pensiilor speciale, dacă asta va fi decizia finală în coaliţie.

 

Despre pensiile militarilor, ministrul a precizat că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală, media a şase luni din activitate. Nu vreau ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România, a spus Bode, arătând că miniştrilor de Finanţe şi Muncă li s-a cerut o analiză privind veniturile mai mari decât cel al preşedintelui, însă nu au primit încă nimic, pentru a lua o decizie.
”Sunt pensionari care au pensii sub 2000 de lei, eu nu cred că putem vorbi despre pensii speciale, pensii sub 2000 de lei. Aceste lucruri le vom clarifica în urma unui grup de lucru pe care îl vom constitui, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei, pentru poliţiştii din penitenciare, respectiv structurile de intelligence ale României, cu toţii vom transmite toţi punct de vedere comun, in care vom arăta care este diferenţa între pensia ocupaţională şi pensiile speciale.”
Întrebat despre reforma sistemului de pensii, Lucian Bode a spus: ”Categoric sunt de acord cu reforma sistemului public de pensii, sunt multe inechităţi în sistem, dar trebuie să înţelegem că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală din legea 223, media a şase luni din activitate”.
Ministrul a precizat”: ”Este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare, dacă asta va fi decizia finală. Impozitarea pensiilor speciale, pentru că ştiţi foarte bine care sunt categoriile magistraţi, funcţionari parlamentari, diplomaţi, etc. Nu vreau ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România”, a subliniat  Lucian Bode.
Lucian Bode a mai afirmat că ”s-a discutat despre o bornă, salariul preşedintelui României, raportat la indemnizaţii şi la pensii”.
”Ministrul Finanţelor a primit sarcină să facă o analiză, în sensul în care să vedem câte pensii, câte venituri sunt în această situaţie. Ministrul Muncii, de asemenea, a primit sarcină să vină, să pună pe masa coaliţiei o analiză în acest sens. Nu am primit aceste analize, pentru a putea lua o decizie”, a afirmat ministrul Bode.

 

Tag-uri: bode
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ