Lucian Bolcaş, propus pentru funcţia de judecător la CCR în locul Iuliei Motoc

| 11 dec, 2013

Lucian Bolcaş a fost propus de Senat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Bolcaş ar urma să îi ia locul Iuliei Motoc. Pe 18 decembrie, Motoc va depune jurământul pentru a deveni judecător din partea României la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ales-o, în octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

Iulia Antoanella Motoc a ocupat funcţia de judecător la Curtea Constituţională din 2010, ea fiind desemnată de Senat, la propunerea PDL şi a grupului independenţilor. Motoc a absolvit în 1989 Facultatea de Drept din Bucureşti, iar, pentru puţin timp, a activat ca procuror la Giurgiu, apoi timp de cinci ani a fost judecător la Judecătoria sectorului 2 Bucureşti. Este doctor în etică (Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Filosofie), doctor în drept internaţional public (Universitatea "Paul Cezanne" Aix-Marseille), fiind profesor la Universitatea din Bucureşti, din 2002.

"Pentru mine care am o lungă carieră juridică a fost ceva deosebit. Pentru un jurist, o asemenea poziţie prezintă încununarea intregii sale carierea. Eu îmi iubesc dincolo de limite profesia. Un prieten mi-a spus că "în sfârşit s-a făcut dreptate". M-a emoţionat ceea ce mi-a spus. Sunt multe care trebuie schimbate, sunt multe care trebuie păstrate", a declarat Lucian Bolcaş pentru România TV.

Iulia Moţoc a fost, de-a lungul timpului, asociată cu interesele lui Traian Băsescu în a influenţa deciziile Curţii Constituţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2013
Pintea
japita comunista
Nici ca se pute gasi un dinozaur comunist pt a fi promovat la CCR pt
a apara interesele coruptilor din clasa politicab a uselistilor provenita
din fosta nomenclatura comunista cat si ale urmasilor lot.Votul dat
de Romani useleului distruge in continuare viitorul Romaniei.Asta va reprezenta in CCR interesele lui Voiculescu si nicidecum ale Romanilor.De Craciun in 89 a fost ucis Ceausecu,Acum de Craciun
a fost ucisa justitia in Romania.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ