Lucian Bute a fost depistat pozitiv la testul antidoping: Informația, confirmată de președintele WBC

| 27 mai, 09:04

Încă o lovitură pentru sportul românesc. Lucian Bute a fost depistat pozitiv la testul antidoping după meciul cu Badou Jack de pe 30 aprilie, disputat la Washington. Informația-bombă a fost confirmată de președintele WBC, Mauricio Sulaiman şi preluată apoi de presa canadiană. În urma acestui scandal, Lucian Bute riscă o suspendare între 6 luni și 4 ani.

UPDATE 09.08 Pugilistul Lucian Bute a avut o primă reacție după ce au apărut informațiile potrivit cărora el a fost depistat pozitiv la testul antidoping după meciul cu Badou Jack, disputat de pe 30 aprilie, la Washington.

Boxerul român se declară surprins și susține că nu a folosit niciodată substanțe interzise.

"A apărut o știre că am fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă după meciul cu Badou Jack. Nu am amănunte pentru că nu am primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletica din Washington. Personal, eu sunt surprins și dezamăgit de această știre. Am o lungă carieră în spate și am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv. Conform protocolului, va avea loc un nou test la esantionul "B" și voi aștepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanțe interzise și sunt convins că se va face lumină în acest dosar", au fost precizările venite din partea sportivului.

 

-------

Vești incredibile vin din Canada, unde boxeurul Lucian Bute a picat testul anti doping de la finalul partidei cu Badou Jack, terminată la egalitate. Mauricio Sulaiman, președintele WBC, a anunțat că Bute ar fi folosit ostarină, substanță interzisă de regulamentele Agenției Mondiale Antidoping.

 

"Consiliul Mondial al Boxului a primit o notificare din partea Comisiei de box și wrestling despre urme de ostarină depistată în testul antidoping al lui Lucian Bute", se arată în comunicatul WBC, potrivit gsp.ro.
Ostarina e folosită de sportivi la antrenamente pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și are efecte asemănătoare steroizilor anabolici. Cu această substanță au mai fost depistanți pozitiv ciclistul Nikita Novikov, în iunie 2013, atleta Chaltu Beji, în iunie anul trecut și luptătorul UFC Tim Means, în februarie anul acesta.
Bute e al șaselea nume important din sportul românesc care este depistat pozitiv în 2016, după Liviu Dumitrescu, la kaiac-canoe, Mirela Lavric, Mihai Donisan și Claudia Ştef la atletism sau Eva Tofalvi la biatlon.
Bute l-a înfruntat pe Jack Badou pe 30 aprilie într-o confruntare pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida dominată de suedez s-a încheiat la egalitate și era deja obiectul unei anchete, după ce un arbitru i-a acordat victoria clară lui Jack, cu 117-111.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ