Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, avertisment: ”Ne apropiem de o recesiune similară cu cea din 2008!”

| 31 oct, 16:48

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR a afirmat, în cadrul unui seminar Eu-Cofile, organizat de Alpha Bank, BNR şi ARB că datele financiare indică o probabilitate ridicată că ne apropiem de o recesiune la fel de mare precum cea din 2008.

 

Marile bănci centrale ale lumii au trecut de noi la tăieri de dobânzi şi relaxări cantitative, iar semnele unei noi perioade de scădere economică se adună, a spus Croitoru, potrivit Profit.ro.
În prezent, avem cea mai lungă perioadă de expansiune expansiune economică din istoria Statelor Unite al Americii, de 122 de luni, iar ciclul creditului de 6-7 ani a fost depăşit.
“Curba randamentelor e inversată. De câte ori s-a inversat din 61 încoace, de atâtea ori a apărut o recesiune. După inversare a mai durat maxim 22 de luni până la recesiune”, arată Croitoru.
Astfel, piaţa cere dobânzi mai mari pentru titlurile de stat pe termen scurt decât pentru cele pe termen lung, deşi în mod firesc împrumuturile pe termen lung ar trebui să aibă randamente mai mari.
“Va fi o recesiune similară cu cea din 2008, una anormală”, spune Croitoru.
Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de sondaje YouGov în numele site-ului pentru finanţe personale Bankrate.com, a transmis MarketWatch.
Circa 69% dintre participanţii la sondaj au spus că iau măsuri pentru a-şi proteja finanţele înaintea unei posibile încetiniri a economiei, dintre care 44% au afirmat că vor cheltui mai puţini bani. Aproximativ 10%, între care şi absolvenţi de colegiu, caută locuri de muncă mai stabile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ