Lucrările de modernizare a spitalului Victor Gomoiu, deschise în prezenţa lui Ponta şi Oprescu

| 21 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a participat, astăzi, alături de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea lucrărilor de modernizare a Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu", primul spital de urgenţă universitar pentru copii construit în ultimii 30 de ani, care va fi gata în anul 2015.

"Vreau să spun că este un lucru foarte bine gândit, urmează ca acest spital să fie dat în funcţiune peste 21 de luni, dar rolul meu, alături de ministrul Sănătăţii, de Casa Naţională, este să pregătim, încă de pe acum, numărul de medici, de asistente, pentru a nu mai păţi să ne trezim că avem spitale modernizate, dar nu avem medicii necesari, sau condiţiile pentru a funcţiona şi ţinem săli sau secţii ultramoderne închise, din lipsa pregătirii celorlalte condiţii", a spus Victor Ponta.

El a adăugat că anul 2015, când va fi gata lucrarea, pare departe, dar în realitate acest termen e aproape, dacă se ia în calcul pregătirea din timp a tot ceea ce înseamnă personal calificat. 

Cât priveşte simplificarea procedurii de angajare în spitale, Victor Ponta a spus că acest lucru nu este posibil din cauza lipsei banilor. "Este un motiv foarte simplu, pe care-l auziţi de la preşedintele Barak Obama până la oricare prim-ministru, banii, sursele bugetare", a spus Ponta, menţionând că a discutat cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe marginea reformei în sistem.

"Am discutat cu domnul Nicolăescu şi domnul Arafat părţi din ceea ce înseamnă reforma în sănătate, pentru că ideea a fost tocmai de eficienţă, de a nu încerca să faci o nouă lege, de a nu face totul de la cap la coadă, ci de a îmbunătăţi şi de a schimba acolo unde a rezultat că e necesară schimbarea şi au tot sprijinul meu de a veni cu aceste modificări", potrivit şefului Executivului.

Ponta a subliniat că solicitările medicilor sunt unele legitime şi normale. "Evident că am încredere şi în domnul Nicolăescu, şi în domnul Arafat şi în noul şef al Casei Naţionale de Sănătate, domnul Buşoi, pentru a găsi soluţiile care se pot realiza, pentru că întotdeauna trebuie găsită acea cale de mijloc între lucrurile pe care ni le dorim şi cele pe care putem să le facem, şi pentru toate aceste măsuri au sprijinul meu", a explicat Ponta.

De asemenea, primarul Sorin Oprescu a menţionat că medicii care vor lucra aici vor avea la dispoziţie tot ceea ce este mai nou în domeniu. "Ideea este foarte clară, nici domnul prim-ministru, nici eu şi nici altcineva nu inventează acum roata şi apa caldă. De aceea, lucrurile care încep reprezintă chintesenţa anilor trecuţi. Când faci dovada că ai tot ceea ce le trebuie (n.r. medicilor), simplu, rămân (n.r. în ţară). Nu merg în altă parte, pentru că fiecare are planul lui de carieră", a afirmat edilul şef al Capitalei.

Noul spital, o extensie de şase etaje şi unul tehnic, va fi construit în curtea actualei unităţi sanitare de la "Gomoiu", veche de aproape 100 de ani, este proiectat şi va fi realizat respectând toate standardele UE, urmând a fi dotat cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie.

Numărul paturilor va creşte de la 159 la 278, numărul sălilor de operaţie va creşte de la două existente ce deservesc o singură specialitate (ORL) la zece - două săli operaţii ORL, două săli operaţii Chirurgie, două pentru operaţii Ortopedie şi patru săli operaţii Cardiologie.

Se va construi o parcare cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanţe, iar spaţiul verde va fi amenajat pe o suprafaţă de 3.400 mp. Costul estimat al lucrării este de aproape 170 de milioane lei fără TVA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ