Ludovic Orban, despre riscul de întârziere a plății pensiilor: ”Există rumori la nivelul unor case de pensii”

| 19 aug, 21:05

Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că “există rumori” la nivelul unor case de pensii „care au transmis către unii pensionari” că există risc de întârziere la plata pensiilor mărite de la începutul lunii septembrie. Premierul i-a cerut ministrului Muncii, Violeta Alexandru, să ia măsuri pentru ca plățile să fie făcute la timp.

 

Ludovic Orban: „Ați luat măsurile ca, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței de rectificare să putem să adaptăm ca să putem plăti pensiile mărite?”.
Violeta Alexandru: „În cursul zilei am fost de două ori în ambele locații în care există aparatura cu care se tipăresc taloanele. A început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape non stop, în sensul că se va lucra și în weekend și cât este necesar, astfel încât să ne încadrăm în termen și pensiile să ajungă odată cu taloanele la începutul lunii septembrie”.
Ludovic Orban a cerut “să nu existe întârzieri”.
„Am înțeles că există rumori la nivelul unor case de pensii care au transmis către unii pensionari că există risc de întârziere la plată”, a adăugat prim-ministrul, potrivit Digi24.
Ministrul Muncii a replicat că “rumorile” nu sunt justificate.
„Țin lucrurile sub control. Vă voi informa dacă apare vreo problemă”, a mai spus Alexandru.
Punctul de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că va ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei - o creștere cu 177 de lei.

 

Tag-uri: Orban, rumori
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ