Ludovic Orban: Guvernul PSD e ca țiganul care omoară calul care trage ca să-i ia potcoavele

| 17 iul, 17:10

Președintele PNL, Ludovic Organ, critică vehement măsurile economice prevăzute în programul de guvernare actual, liderul liberal afirmând vineri, la Zalău, că implementarea acestor măsuri vor afecta puternic dezvoltarea economică a României, care ar putea intra în criză economică.

"Toate măsurile fiscale introduse nu urmăresc altceva decât să lovească în moalele capului mediul de afaceri, companiile, oamenii care au spirit antreprenorial, care au inițiativă economică, oamenii care lucrează, care creează, care construiesc, oamenii care în general au performanță, oamenii care în general creează plus valoare. Tragem un semnal de alarmă extrem de serios că eventuala adoptare a acestor măsuri vor afecta dezvoltarea economică și, practic, România va intra în criză economică", a declarat, într-o conferință de presă, Ludovic Orban.

Acesta a adăugat că după primele șase luni de guvernare PSD veniturile la bugetul statului au scăzut, în investiții se înregistrează un minim istoric al ultimilor 10 ani, iar deficitul bugetar va depăși, conform estimărilor PNL, 4% din PIB.

În opinia liderul liberal, introducerea impozitului pe cifra de afaceri va afecta "dramatic" firmele, cele străine putând chiar lua măsura plecării din România.

"Introducerea impozitului pe cifra de afaceri va anula profitul la marea majoritate a companiilor, va împiedica companiile să mai investească în dezvoltare, va crește prețurile produselor. (...) Foarte multe companii care au investit în România vor pleca din România și aici este vorba nu de companii de vândut kebap, ci este vorba de companii serioase cum este Dacia, cum sunt firmele germane care au investit în România, dintr-un motiv foarte simplu, că nu vor accepta să plătească un astfel de impozit care le va afecta dramatic afacerea. Se vor reloca, asta se va întâmpla. Deci firme închise, firme care vor pleca din România. De asemenea, pot să vă spun că sunt foarte mulți investitori care sunt interesați astăzi să investească în România și care nu vor mai investi, datorită acestor modificări fiscale care afectează grav activitatea companiilor, afectează grav planurile de afaceri pe care și le-au făcut companiile", a susținut președintele PNL.

Ludovic Orban a menționat că măsurile economice din programul de guvernare vor duce, în opinia sa, și la reduceri de venituri la personalul din administrație, în condițiile în care nu vor putea fi asigurate salariile.

Prezent la conferința de presă de vineri, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a menționat o altă măsură contestată, care prevede ca toți angajatorii să plătească pentru acei angajați care sunt cu normă parțială tot CAS-ul și toate contribuțiile la valoarea salariului minim pe economie, măsură ce ar putea afecta aproximativ 360.000 de locuri de muncă.

"Asistăm la un jihad, la un război împotriva mediului de afaceri", a comentat Robert Sighiartău, Ludovic Orban completând, în context, că "Guvernul PSD e ca țiganul care omoară calul care trage ca să-i ia potcoavele".

Cei doi lideri PNL au mai spus că liberalii au inițiat o campanie de consultare și mobilizare a mediului de afaceri pentru ca măsurile economice menționate să nu fie adoptate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ