Ludovic Orban: Mi se pare ciudat că stenograme din dosarul DNA referitoare la directorul ARSVOM au apărut în presă

| 02 iul, 23:28

Ludovic Orban a afirmat că i se pare ciudat că stenograme ale dosarului DNA în cazul directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare Daniel Manole au apărut în mass-media . El a adăugat că dosarul nu-i vizează pe colegi liberali.

 

„Sub nicio formă. Deocamdată, este un dosar care nu-i vizează pe colegii mei. Nu ştiu cum de s-a întâmplat să fie puşi în aceeaşi oală cu alţii. În cazul de faţă, singurul lucru ciudat mi s-a părut că au apărut stenograme într-o publicaţie în care zic de stenogramele dintr-un dosar DNA. Cum stenogramele dintr-un dosar DNA ajung aşa în publicaţii? Mi s-a părut ciudat că este pusă laolaltă o chestiune care vizează intervenţia unor oameni de afaceri cu discuţii care au fost făcute între ministrul Drulă şi doi colegi de-ai mei. Directorul Agenţiei de Salvare a Vieţilor pe Mare a fost în funcţie, nu l-a deranjat nimeni, şi-a putut desfăşura activitatea fără niciun fel de presiune. În ceea ce priveşte menţinerea directorului AFDJ, chiar a fost un director care şi-a făcut treaba. Opinia mea este clară, noi am scris în programul de guvernare că trebuie să organizăm procedura de selectare a administratorilor şi managerilor pe baza OUG 109 privind managementul corporativ. Asta trebuie să facă toţi miniştrii care au companii în subordine. În ceea ce priveşte interimatele până la care sunt numiţi, trebuie să se analizeze”, a explicat Ludovic Orban înainte de a participa, vineri, la conferinţa de alegeri interne la filiala PNL Sector 5, chestionat dacă îl afectează într-un anumit mod dosarul DNA în cazul lui Daniel Manole, în contextul în care au apărut stenograme cu lideri ai PNL..
Liderul liberalilor a mai spus că numirile în timpul mandatului său de premier au fost făcute în conformitate cu legea, după criterii de performanţă, de profesionalism şi de abilitatea de a conduce o instituţie.
„Când a început urmărirea penală sau a fost trimis în judecată un coleg de-al meu, decizia luată a fost de suspendare până la judecată”, a completat Ludovic Orban.
Senatorul PNL George Stângă şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistraţi de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcţie pe şefii ARSVOM şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanţa, consultată de G4Media.ro.
Procurorii arată că intervenţia celor doi liberali ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, dar şi pentru ca senatorul Stângă să demonstreze că are influenţă politică şi pentru a câştiga astfel conducerea PNL Galaţi, potrivit susţinerilor lui Stângă şi Iulian Dumitrescu.
Bogdan Huţucă, şeful PNL Constanţa, respinge orice legătură cuacest dosar. În acest caz, toţi cei cinci inculpaţi, printre care şi directorul ARSVOM, Daniel Manole, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ