LUDOVIC ORBAN şi-a depus candidatura la şefia PNL. Anunţă că are susţinerea a 27 de preşedinţi de filială

| 15 mai, 12:59

Liberalul Ludovic Orban şi-a depus luni candidatura pentru preşedinţia PNL, cu proiectul de moţiune "Partidul Naţional Liberal - forţa dreptei", anunţând totodată că beneficiază de susţinerea a 27 de preşedinţi de filiale.

"Ştiţi, cu contabilitatea asta a filialelor niciodată nu am fost foarte confortabil. Din câte ştiu eu, există la ora actuală 27 de semnături de preşedinţi de filială, dar în spatele acestor semnături ale preşedinţilor de filială precizez că se află exprimarea voinţei organizaţiilor judeţene, fie prin consultarea biroului judeţean, fie prin consultarea colegiului director judeţean, fie prin consultarea aleşilor locali ai PNL. Niciun preşedinte care a semnat susţinerea moţiunii mele nu a semnat pentru că aşa a vrut el, fără să ţină cont de voinţa organizaţiei pe care o conduce", a precizat el. 

În ce priveşte moţiunea, Ludovic Orban a subliniat că aceasta reprezintă "scheletul viitorului program politic şi al viitoarei strategii politice a PNL", în condiţiile în care textul va fi supus unei dezbateri ample în fiecare organizaţie judeţeană şi va fi trimis fiecărui membru al partidului. 

"Orice idee, orice propunere, orice contribuţie benefică va deveni parte din moţiunea mea, după ce voi câştiga funcţia de preşedinte al PNL", a punctat el. 

Ludovic Orban a subliniat că îl susţine o echipă de oameni "serioşi, de caracter, puternici, care au reuşit în competiţiile electorale" şi care fac cinste PNL. 

"Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc ţara, sunt un liberal convins, până în măduva oaselor. Mă bat pentru promovarea ideilor de libertate şi democraţie, imediat de după Revoluţie. Nu am dat înapoi în nicio bătălie, niciodată, nu am fugit de pe câmpul de luptă. Sunt un om de echipă, un om care a fost, în toate campaniile electorale, alături de colegii mei din toată ţara", a precizat el. 

Orban a adăugat că îşi doreşte construirea "unui Partid Naţional Liberal care să aibă forţa să câştige toate alegerile de acum încolo". El a menţionat că mizează pe "o bază umană de o calitate remarcabilă", dar şi că este convins că PNL are capacitatea de a recâştiga "încrederea părţii civilizate, educate, dinamice" din electoratul român. 

"Ca şi partid politic, ne luptăm pentru drepturile şi libertăţile individuale. Susţinem investiţiile. Sprijinim orice român care vrea să pună pe picioare o afacere. Vrem să transformăm administraţia nu într-un duşman al cetăţeanului, ci într-un partener al cetăţeanului. Avem ca obiectiv să întărim autonomia locală şi să permitem aplicarea principiului subsidiarităţii, să permitem oamenilor aleşi la nivel local să pună în practică proiectele de dezvoltare ale unităţilor locale", a detaliat Orban. 

Întrebat dacă nu are vreo "strângere de inimă" legată de faptul că îşi lansează candidatura de pe treptele fostului sediu al PDL, în prezent al PNL, de acolo unde altădată fostul preşedinte Traian Băsescu îşi anunţa victoriile, Orban a precizat că acesta este sediul oficial al PNL, locul unde se încheie toate actele oficiale ale formaţiunii. 

"Şi nu cred că există cumva în privinţa mea vreo emoţie privitoare la atitudinea pe care am avut-o de-a lungul timpului faţă de cel care a fost demult aici", a adăugat Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ