Ludovic Orban: Vom sesiza Avocatul Poporului ca să atace ordonanţa de modificare a Codului fiscal

| 01 aug, 19:44

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a anunţat că, în cursul acestei săptămâni, formaţiunea va sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca ordonanţa care prevede modificarea Codului fiscal la Curtea Constituţională.

 

„Vom sesiza în cursul acestei săptămâni Avocatul Poporului ca să avem conştiinţa împăcată că facem tot ce depinde de noi, solicitându-i cu argumente să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a Codului Fiscal. Ordonanţele simple nu pot să modifice legi organice, ordonanţele simple pe perioada vacanţei parlamentare se emit în baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în această perioadă nu se pot emite decât ordonanţe simple, care nu pot, din punct de vedere constituţional, să modifice legi organice. În modificările care au fost adoptate în ordonanţă la Codul Fiscal există prevederi care în mod normal făceau parte din legi organice şi acesta este un argument pentru atacarea la CCR”, a explicat Ludovid Orban, după reniunea de luni la Parlament a Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.
Acesta a adăugat că există şi argumente de fond pentru atacarea la CCR a acestui act normativ, cum ar fi nerespectarea justei distribuţii a sarcinii fiscale şi egalităţii în faţa legii, iar exemplul pe care l-a oferit a fost cel al supraimpozitării contractelor part-time.
„Este o măsură profund injustă, incorectă faţă de cei care muncesc, care îi duce pe foarte mulţi în situaţia de a nu mai putea să câştige veniturile pe care le câştigau din contractele part-time, pentru că, aducând la absurd, se poate ajunge la situaţii în care omul munceşte 2-3 ore pe zi şi trebuie să vină cu bani de acasă ca să poată să-şi plătească contribuţia la nivelul salariului minim brut”, a mai precizat liderul partidului Forţa Dreptei.
El a mai explicat că sunt discriminări cu privire la felul în care sunt aplicate facilităţile fiscale în construcţii şi agricultură, dar şi în ceea ce priveşte tratamentul microîntreprinderilor şi persoanelor care încasează venituri din activităţi independente, iar Executivul nu are niciun motiv să crească fiscalitatea în ţara noastră.
„Conform datelor prezentate public, care evident sunt mincinoase, nu au nicio legătură cu realitatea în care atât Ciucă, cât şi Câciu au spus că deficitul la şase luni e de 1.71, nu exista niciun motiv să crească fiscalitatea pentru a creşte veniturile bugetului de stat. Cu toate astea, Guvernul a adoptat o ordonanţă pentru creşterea fiscalităţii lovind în cei care au iniţiativă economică, în cei care câştigă venituri din muncă, din activitatea independentă pe care o desfăşoară, acţionarii care au investit în acţiuni la companiile private, pe cei care lucrează cu contract de muncă cu durată parţială, profesiile liberale şi persoanele care desfăşoară activităţi independente”, a conchis Orban.

 

Tag-uri: Ludovic Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ