Lukoil analizează posibila vânzare a rafinăriilor din Europa

| 17 iun, 09:52

Preşedintele companiei Lukoil, al doilea mare producator de petrol din Rusia, Vagit Alekperov, a declarat că analizează o posibila vânzare a celor patru rafinării pe care le detine in Italia, România, Bulgaria şi Olanda, scri publicatia RBK.

"Pentru noi, nu sunt active strategice. În ultimii ani ne-am concentrat cu precadere pe explorarea şi dezvoltarea de zăcăminte de petrol şi gaze... Acest lucru ne-ar putea determina să luăm decizii cruciale cu privire la viitorul activelor din sectorul downstream amplasate în Europa. Am putea să le punem într-o singură companie europeană care să fie cotată la bursă sau chiar, pe termen mediu, sa le vindem, părţi sau în întregime", a spus Alekperov.

În România procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au extins, in urma cu o luna, cercetările faţă de SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti şi directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, sub aspectul infracţiunii de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii şi o nouă faptă de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societăţii, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro şi peste 1,5 miliarde dolari.

Tot luna trecuta, Curtea de Apel Ploieşti a decis insa că inculpaţii din dosarul de spălare de bani în care a fost trimisă în judecată compania Petrotel Lukoil Ploieşti scapă definitiv de măsura preventivă a controlului judiciar. "Sperăm că curtea va fi obiectivă şi va lua în considerare toate faptele. Însă cel mai important lucru este că toate restricţiile cu privire la libertatea de mişcare atât pe teritoriul României cât şi peste hotare au fost ridicate", a declarat, la acel moment, Vagit Alekperov.

Lukoil este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, cu o cotă de aproape 20% din piaţa locala de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ