M10: Este inacceptabilă eludarea spiritului legii prin abuzul de 'lucrări ştiinţifice' scrise de condamnaţi

| 17 dec, 15:49

Reprezentanţii partidului M10 consideră inacceptabil "abuzul de 'lucrări ştiinţifice' scrise de condamnaţii pentru corupţie", solicitând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să ofere informaţii cu privire la numărul de cereri primite în vederea reducerii pedepselor ca urmare a redactării de astfel de lucrări, transmite Agerpres.

"Partidul M10 consideră inacceptabilă eludarea spiritului legii prin abuzul de "lucrări ştiinţifice" scrise de condamnaţii pentru corupţie. În acest sens, am trimis o solicitare către Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru a obţine informaţii cu privire la numărul de cereri care au fost înregistrate la penitenciarele din toată ţara pentru reducerea pedepselor, cu motivaţia redactării unor lucrări ştiinţifice, şi rezultatul cererilor de reducere a pedepselor", se arată într-un comunicat al M10. 

Monica Macovei precizează, potrivit sursei citate, că această formă de reducere a pedepsei reprezintă "o încălcare a spiritului legii". 

"Dorim să atragem public atenţia, atât autorităţilor competente, cât şi electoratului, că, sub aparenţa conceperii unor 'lucrări ştiinţifice', corupţii României sunt puşi în libertate înainte de a-şi ispăşi pedepsele. Considerăm că această formă de reducere a pedepsei este o încălcare a spiritului legii. Condamnaţii pentru corupţie sau fapte asociate corupţiei nu trebuie să se întoarcă mai repede la banii şi bunurile obţinute prin corupţie sau furt din banii publici", afirmă Monica Macovei.

CITESTE SI: Dan Voiculescu a scris 8 cărţi în 16 luni de închisoare

Partidul M10 militează pentru aplicarea cu intransigenţă maximă a legilor anticorupţie şi cheamă autorităţile şi societatea la toleranţă zero atât în ceea ce priveşte actele de corupţie, cât şi în ceea ce priveşte persoanele corupte. 

"Poziţia politică a Partidului M10 este că pentru infracţiunile de corupţie sau fapte asociate corupţiei trebuie interzise pedepsele cu suspendare. Corupţii trebuie să îşi execute pedepsele în închisoare şi, în toate cazurile, trebuie aplicată confiscarea extinsă a bunurilor şi averilor care nu pot fi justificate prin venituri legale", se mai arată în comunicatul de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ