Măcel în Venezuela. Regimul Maduro, dezlănțuit împotriva populației: bilanț sumbru

| 30 ian, 20:49

Cel puțin 40 de oameni au murit și 850 au fost arestați de autorități în ultimele zile în Venezuela, arată un raport al ONU, citat de Euronews.

Bilanțul confruntărilor dintre cetățeni și forțele de securitate care protejează regimul lui Nicolas Maduro a atins cifre dramatice.

Cel puțin 40 de oameni au fost uciși între 21 și 26 ianuarie, arată un raport ONU. 26 dintre aceștia au fost împușcați de forțele guvernamentale, cinci au fost uciși în propriile case în urma unor raiduri, iar 11 au murit în timpul unor acțiuni de furt din magazine.

În plus, peste 850 de oameni au fost arestați, inclusiv 77 de minori. Cifrele au fost furnizate de Rupert Colville, purtător al comisarului ONU pentru drepturile omului.

Liderul opoziției și al parlamentului din Venezuela, recunoscut de SUA drept președinte interimar al țării, a cerut cetățenilor să iasă la demonstrații pentru a presa armata să retragă sprijinul pentru Nicolas Maduro. Săptămâna care a început s-ar putea dovedi decisivă pentru protestatarii care speră să înlăture actualul regim de la Caracas.

Miercuri de la miezul zilei până la 14:00, oriunde în Venezuela vom ieşi în stradă pentru a cere forţelor armate să vină de partea poporului, iar sâmbătă chemăm la o mare mobilizare în întreaga Venezuelă în sprijinul susţinerii acordate de Uniunea Europeană şi al ultimatumului dat' de ţări europene, a declarat duminică seara preşedintele parlamentului venezuelean de 35 de ani.

Tag-uri: onu, Venezuela
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ