Macovei: Premierul, interimar la Transporturi, trebuie să-şi asume privatizarea CFR Marfă

| 23 iul, 2013

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că premierul, în calitate de ministru interimar la Transporturi, trebuie să-şi asume până la capăt răspunderea privatizării CFR Marfă şi îl acuză pe acesta că a schimbat regulile în timpul jocului în acest caz.

"Premierul Victor Ponta a fost de acord să schimbe datele privatizării CFR Marfă în toiul acţiunii, aprobând ştergerea datoriilor companiei prin convertirea acestora în acţiuni ale statului, după depunerea ofertelor de privatizare. (...) Aceste datorii sunt plătite de toţi cetăţenii, în beneficiul unei singure firme, favorizată prin această schemă suspectă", a afirmat europarlamentarul PDL într-un comunicat remis AGERPRES. 

Monica Macovei a adăugat că primul-ministru, în calitate de ministru interimar la Transporturi, are două opţiuni în cazul CFR Marfă. 

"Să reia procedura de privatizare, astfel încât toate companiile interesate să beneficieze de acelaşi tratament. Poate aşa vor cumpăra caietul de sarcini şi cele 12 "companii serioase" cu care se laudă inculpatul Fenechiu, dar care nu au mai apărut. Să îşi asume până la capăt răspunderea privatizării CFR Marfă, inclusiv posibila viciere a procesului prin intervenţia statului în timpul derulării privatizării. Ponta trebuie să-şi asume responsabilitatea, nu mai poate să se furişeze la nesfârşit", a conchis europarlamentarul PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ