Macron, o primă reacţie despre "vestele galbene": Când există ură, există şi o nevoie de iubire

| 13 dec, 10:34

In asteptarea tensionata a unei declaratii oficiale, presa franceza publica o prima reactie a lui Emmanuel Macron despre protestele vestelor galbene, care au pus serioase probleme autoritatilor de la Paris. Sunt cateva cuvinte, pe care Macron le-ar fi spus echipei sale.

"Adevarata problema survine atunci cand oamenii sunt indiferenti. Atunci cand exista ura, inseamna ca exista si nevoie de iubire", este analiza pe care presedintele francez ar fi facut-o, joi, in fata cabinetului sau, publicata, duminica, de Le Figaro.

Dupa peste trei saptamani de mobilizare, miscarea "vestelor galbene" a organizat, sambata, o noua zi de actiuni marcata de violente.

Pentru a raspunde revendicarilor acestei miscari aparute pe retelele sociale, guvernul francez, printre altele, a renuntat la majorarea taxelor pentru carburanti, prevazuta pentru ianuarie 2019, scrie ziare.com.

Parisul, asediat de vestele galbene. S-au folosit tunurile cu apă: zeci de răniţi, 1400 de arestări

Aproape 1.400 de oameni au fost arestaţi la Paris, sâmbătă, după un nou protest organizat de mişcarea Vestele Galbene. Manifestanţii care au cerut demisia preşedintelui Macron au atacat forţele de ordine, care au răspuns cu tunuri de apă, gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc. Un eveniment similar a avut loc şi la Bruxelles, acolo unde au fost arestaţi 70 de membri ai Vestelor Galbene. Autorităţile franceze au mobilizat la Paris aproape 90.000 de membri ai forţelor de ordine, inclusiv aproximativ 8.000 ofiţeri şi 12 vehicule blindate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ