Macron revine la ideea unei Uniuni Europene cu mai multe viteze

| 29 aug, 20:08

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ţinut marţi un discurs în care a susţinut ideea unei Europe cu mai multe viteze, argumentând că un nucleu de state ar trebui să conducă procesul de aprofundare al integrării europene, informează France 24. Încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, Macron a fost adeptul reformării Uniunii Europene.

”Trebuie să ne imaginăm o Uniune Europeană în mai multe formate. Trebuie să mergem înainte cu cei care vor să avanseze şi să nu fim ţinuţi pe loc de statele care îşi doresc un progres mai lent”, a afirmat preşedintele francez în faţa a peste 200 de ambasadori.

Macron a reiterat afirmaţiile pe care le-a susţinut în timpul campaniei prezidenţiale, susţinând că Europa trebuie să iasă din logica ”ori avansăm cu toţii, ori nici unul”.

”Mereu am progresat cu un grup (n.r. de state) în avangardă care au fost urmate de restul”, a continuat Macron.

Planul lui Emmanuel Macron include crearea unui buget al statelor din zona euro, care să fie gestionat de un ministru de finanţe.

Şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susţine această iniţiativă.

"Mi-aş putea imagina un post comun pentru Economie şi Finanţe", a subliniat Angela Merkel, explicând că în acest fel ar fi coordonate mai eficient politicile bugetare şi economice.

Tag-uri: Macron
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ