MAE: Cetăţenii români vor primi la graniţă pliante despre cum pot vota în străinătate

| 01 aug, 12:29

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, aflaţi în tranzit înspre şi dinspre România, vor primi la punctele de trecere a frontierei, atât cele terestre, cât şi cele din aeroporturile internaţionale, pliantul MAE "Alegeri parlamentare - Cum puteţi vota în străinătate" şi un formular de înscriere în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare, informează, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, acţiunea are loc cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi prin intermediul Poliţiei de Frontieră. 

"Acţiunea face parte din ampla campanie de informare derulată de Ministerul Afacerilor Externe în vederea aducerii la cunoştinţa cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate asupra noilor modalităţi de exercitare a votului în străinătate: votul prin corespondenţă şi votul la secţiile înfiinţate la cererea alegătorilor în localităţile de domiciliu/ reşedinţă. Ambele modalităţi presupun înscrierea în Registrul electoral şi reprezintă alternative la varianta exercitării votului la secţiile organizate pe lângă sediile ambasadelor şi consulatelor", precizează MAE. 

Materiale informative realizate de MAE şi de Autoritatea Electorală Permanentă sunt disponibile pentru cetăţenii români din străinătate şi la sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României. 

"Totodată, românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate interesaţi de informaţii referitoare la condiţiile exercitării dreptului la vot la alegerile parlamentare din acest an pot accesa secţiunea specială dedicată acestui scrutin pe pagina de web a MAE, la adresa www.mae.ro/parlamentare-2016, pagina de Facebook a MAE, precum şi site-urile misiunilor diplomatice", adaugă sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ