MAE le recomandă românilor să evalueze oportunitatea deplasărilor în străinătate şi să efectueze doar călătoriile esenţiale

| 19 aug, 21:22

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual al pandemiei de coronavirus şi să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esenţiale.

 

"În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum şi al măsurilor adoptate de autorităţile române pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetăţenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esenţiale", se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
MAE reaminteşte că printre măsurile adoptate de autorităţile române se regăseşte şi măsura constituirii şi actualizării periodice a listei ţărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din ţările/ zonele respective.
"Având în vedere faptul că lista menţionată este actualizată săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/ zone să fie incluse de către autorităţile române pe lista ţărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/ dinspre statele/ zonele respective pot fi anulate. MAE recomandă cetăţenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual şi să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esenţiale", precizează sursa citată.
În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români consultarea paginii web a Institutului Naţional de Sănătate Publică din România pentru informaţii actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19), precum şi a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenţionări de călătorie COVID-19 pentru Europa: http://www.mae.ro/node/51880 şi Atenţionări de călătorie COVID-19 pentru alte regiuni: http://www.mae.ro/node/51982, pentru informaţii privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.
De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi în străinătate să menţină legătura cu companiile aeriene şi cu operatorii de turism, în funcţie de situaţiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situaţia o va impune.
"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române din străinătate, este pregătit să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate atât de autorităţile române, cât şi de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19", subliniază comunicatul citat.

 

Tag-uri: călătorii, cetateni, MAE
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ