MAE neagă faptul că autorităţile române s-ar fi întâlnit cu oligarhul Vlad Plahotniuc pe 20 decembrie

| 30 mar, 11:59

Acum câteva zile fostul premier moldovean Ion Sturza susţinea că oligarhul Vladimir Plahotniuc a efectuat o vizită secretă la Bucureşti, în data de 20 decembrie a anului trecut, vizită în urma căreia “autorităţile de la Bucureşti au fost aliniate în favoarea acestuia”.

Pe data de 20 decembrie Vladimir Plahotniuc a avut o vizită inopinată la Bucureşti, unde au avut loc întâlniri şi s-a ajuns la o înţelegere că el va fi susţinut în proiectul său politic în Republica Moldova. (...) Clasa politică, autorităţile de la Bucureşti au fost aliniate în favoarea lui Plahotniuc”, declara Sturza, refuzând să ofere mai multe amănunte despre persoanele cu care s-ar fi văzut oligarhul din Republica Moldova.

În urma unei solicitări a site-ului B1.ro, Ministerul român al Afacerilor Externe a negat oficial orice întâlnire a autorităţilor române cu Plahotniuc, în data de 20 decembrie.

Informaţiile privind agenda publică a oficialilor Ministerului Afacerilor Externe sunt prezentate, în mod transparent, pe pagina web a instituţiei. Totodată, întâlnirile demnitarilor MAE cu oficiali străini sunt reflectate şi în comunicatele sau informările distribuite presei cu privire la contactele politico-diplomatice curente. Referitor la presupusa întâlnire din 20 decembrie 2015, la care faceţi referire, precizăm că informaţiile nu se confirmă”, anunţă MAE într-un punct de vedere transmis B1.ro.

De altfel, MAE mai precizează în acelaşi comunicat că “partea română are, de la elita politică de la Chişinău, aşteptări clare legate de consolidarea statului de drept, a cadrului democratic, a relaţiei dintre Stat şi Cetăţean, care au fost de altfel enunţate şi în scrisoarea Prim-ministrului României din 30 ianuarie 2016. Sunt, de altfel, aşteptări pe care le împărtăşesc şi cetăţenii Republicii Moldova. Aceste teme trebuie să se regăsească pe mai departe în preocupările şi deciziile politice care vor fi luate la Chişinău”.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, care controlează media, justiţia şi afacerile cu statul de peste Prut, a încercat fără succes să obţină desemnarea în funcţia de premier al Republicii Moldova, propunerea fiind respinsă de preşedintele Nicolae Timofti. În urma crizei politice de la Chişinău, până la urmă premier a fost numit Pavel Filip, un apropiat al lui Plahotniuc.

În interviul citat mai sus, fostul premier Ion Sturza a mai susţinut şi că oficialii români ar fi convins SUA că Plahotniuc reprezintă momentan ceaa mai bună soluţie “în faţa tancurilor ruseşti”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ