Mafiotul italian arestat în Călăraşi era pe lista celor mai mari criminali din Italia

| 19 mai, 2014

Vincenzo Cesarano, liderul unui clan Camorra arestat în România, figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni, fiind acuzat de încasare de taxe de protecţie, prin metode mafiote, de la firme din sudul Italiei.

Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, figurează pe lista celor mai periculoşi 100 de infractori alcătuită de Ministerul italian de Interne, notează presa italiană.

Cesarano este liderul unui clan al organizaţiei infracţionale Camorra, activă în regiunea italiană Campania, în special în Napoli. Bărbatul este acuzat de activităţi specifice criminalităţii organizate şi era vizat, din 2011, de un mandat de arestare emis pentru încasare de taxe de protecţie, prin şantaj, de la firme specializate în agricultură din zona Pompei, localitate situată în provincia Napoli.

"Unităţi speciale ale Poliţiei române au descins vineri, după câteva zile de monitorizare, în vila din judeţul Călăraşi în care locuia urmăritul, imobilizându-l şi recuperând 5.000 de euro", a declarat Gennaro Capoluongo, directorul Serviciului Poliţiei italiene pentru cooperarea internaţională.

Cesarano a fost arestat pentru 14 zile, printr-o decizie luată sâmbătă de Curtea de Apel Bucureşti, aceeaşi instanţă urmând să judece, la 30 mai, propunerea de extrădare a acestuia. Curtea de Apel Bucureşti a dat termen procurorilor până în 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autorităţile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus în română. Italianul în vârstă de 65 de ani a fost prins de poliţiştii români, vineri, în localitatea Frumuşani din judeţul Călăraşi. Acesta a fost depistat şi prins de poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov, cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al României în Italia, a precizat Poliţia Română.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ