Magistrala de metrou Drumul Taberei S-A DESCHIS. Klaus Iohannis: "Această linie risca să devină o legendă a amânărilor"

| 15 sep, 07:36

Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei s-a deschis marţi, la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor. La inaugurare au fost prezenţi atât premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturior, Lucian Bode, cât şi preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi la deschidere, că această linie de metrou risca să devină "o leendă a amânărilor".

"Este o mare realizare, trebuie să recunoaștem. Este cea mai mare realizare de după revoluție. Această linie risca să devină o legendă a amânărilor.

Este foarte important să se continue pe acestă linie, oamenii își doresc infrastructură și Guvernul va trebui să insiste foarte mult, și eu voi insista foarte mult. E important de subliniat că o bună parte a investiției a fost finanțată din fonduri UE. Avem în continuare fonduri UE și avem sume imense, deci se poate continua într-un ritm alert", a spus preşedintele Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a precizat, cu aceeaşi ocazie, că investiţiile în infrastructură reprezintă prima prioritate a Guvernului pe care îl conduce.

"Lucrurile uneori le aşază Dumnezeu astfel încât să pară coincidenţe. Coincidenţa face că dl director general Gabriel Mocanu era director al Metrorex în 2008 şi subsemnatul era ministrul al Transporturilor atunci când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi de asemenea anul în care a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului.

2007 şi 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investiţiile la metrou. Am realizat tronsonul dinspre autostrada Soarelui cu 4 staţii.

E o onoare pentru mine ca, împreună cu directorul general Gabriel Mocanu, să avem această bucurie de a fi de faţă la punerea în funcţiune acestui metrou foarte important pentru Bucureşti şi locuitorii din Drumul Taberei. Vom fi mai atenţi în tot ceea ce înseamnă etapele de pregătire privind infrastructura de metrou. Investiţiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduc", a spus Ludovic Orban, potrivit RomâniaTV.net.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat că punerea în funcţie a celor 10 staţii a magistralei M5 reprezintă un "moment istoric".

"Este un moment istoric pentru tot ce înseamnă transportul public de călători în București. Punerea în funcțiune a magistralei, cu cele 10 stații, reprezintă cea mai importantă realizare a Metrorex în cei 41 de ani de activitate.

Bucureștenii vor beneficia de una din cele mai spectaculoase magistrale de metrou, din punct de vedere al arhitecturii și al tehnologiei. Așadar, iată că se poate. Vă asigur că suntem determinați să demonstrăm că se poate și mai mult. M5 își va continua extinderea cu încă 6 stații, în prezent proiectul e în faza de licitație a procedurii de proiectare.

Le mulțumesc bucureștenilor din această zonă pentru răbdarea lor. Metrorex a decis ca astăzi până la ora 23.00 accesul pe această magistrală să fie liber", a mai spus Lucian Bode.

Traseul Magistralei 5 de metrou - Secțiunea Râul Doamnei - Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate și un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureștiului (Cartierul Drumul Taberei) și centrul orașului, pe o lungime de circa 7 km, 10 stații de metrou.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ