MAI: 494 sesizări privind săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni la vot, până la 18,30

| 05 iun, 19:46

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat că de la începerea procesului de votare au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.610 de lei.

"Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au asigurat intervenţia operativă la toate situaţiile care au fost semnalate, tratând cu maximă seriozitate şi fermitate orice încălcare a legii. Până la această oră (18,30, n.r.), au fost sesizate 78 de posibile infracţiuni pentru care sunt cercetate 57 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.610 lei", a spus Monica Dajbog. 

Potrivit acesteia, cele mai multe măsuri sancţionatorii s-au aplicat pentru fotografierea şi filmarea buletinului de vot. 

"Pentru că se înregistrează în continuare astfel de cazuri, inclusiv situaţii când alegătorii îşi postează buletinul de vot pe reţelele de socializare, reiau anunţul pe care l-am făcut şi în această dimineaţă: această faptă este interzisă de legislaţia electorală şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 600 şi 1.000 de lei", a spus Dajbog.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ