Mai mulți miniștri au făcut cereri de RETRAGERE a demisiilor

| 22 iun, 11:35

Șase miniștri demisionari ai Guvernului Grindeanu au făcut cereri de retragere a demisiilor - Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Ana Birchall, Adriana Petcu, Andreea Păstîrnac și Mircea Dobre, potrivit unor surse oficiale.

Sursele citate au precizat că cererile de retragere a demisiilor au fost depuse la Cabinetul premierului.

Guvernul a fost demis, miercuri, în urma adoptării în Parlament a moțiunii de cenzură a PSD-ALDE "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor".

La art.110 alineat 2 al Constituției se precizează că "Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situațiile prevăzute la articolul 106, cu excepția revocării, ori este în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile mai mult de 45 de zile".

La alineatul 4 al aceluiași articol din textul constituțional se arată că "Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) și (2) îndeplinește numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ