Mai mult de jumătate din plățile online cu cardul din România se fac din Capitală

| 18 aug, 13:54

Peste 60% din totalul tranzacțiilor online cu cardul procesate în prima jumătate a anului au fost realizate de către bărbați, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost realizate din București, arată datele NETOPIA mobilPay, liderul plăților mobile din România, și unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online cu cardul de pe piața locală.

Circa 62% din totalul plăților online intermediate de companie de la începutul anului au fost realizate de către bărbați, majoritatea lor, peste 40%, cu vârste cuprinse între 25 și 34 ani. Informațiile NETOPIA arată că bucureștenii sunt, în continuare, cei mai fideli utilizatori ai plății online cu cardul, peste 50% din toate tranzacțiile intermediate de companie de la începutul lui 2015 provenind din Capitală.

Următoarele orașe în care se plătește considerabil online sunt Cluj – Napoca, cu o pondere de 5%, Timișoara – cu 4,9% din totalul tranzacțiilor online procesate anul acesta, respectiv Iași, Constanța și Brașov, fiecare cu o pondere de aproximativ 3%.

În ceea ce privește vârstele celor care optează pentru plata online, majoritatea, circa 46%, au între 25 și 34 de ani, urmați de cei între 35 și 45 ani (ușor peste 22%) și de tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani (17%).

Cei care folosesc cel mai puțin cardul online, pentru cumpărăturile pe Internet, sunt seniorii cu vârste de peste 55 ani (4%), în timp ce doar 2% dintre cei care au peste 65 de ani plătesc online.

”Faptul că tinerii între 25 și 34 de ani plătesc cel mai mult online, este cumva firesc. Este vârsta cea mai fructuoasă pe plan profesional, cu accces la tot ce înseamnă informație și cu un ritm alert, unde eficiența și rapiditatea sunt absolut necesare. Și dacă ne uităm peste date, vedem că și generația tânără, încă pe băncile școlii, este deja obișnuită cu plata online, urmând ca în câțiva ani să o adopte absolut natural”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Referitor la achizițiile de pe Internet, acestea se îndreaptă, cu precădere, către produse și servicii din zona turismului, utilităților, digital și IT&C.

În ceea ce privește zilele și ”minutul de aur” al cumpărăturilor achitate online, datele NETOPIA mobilPay arată că majoritatea românilor prefer să cumpără din mediul digital în timpul săptămânii, începând cu ora 9:00 dimineața, și până la 12:00, sau seara, după 19:00, când își termină programul la birou.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ