Mai mulţi parlamentari ai PNL fac apel la liderii partidelor pentru soluţionarea crizei politice

| 21 sep, 20:13

Mai mulţi parlamentari liberali au elaborat un „apel pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale”, în care îşi exprimă susţinerea pentru Ludovic Orban ca preşedinte al PNL, precum şi ocuparea din nou a funcţiei de premier, a anunţat deputatul PNL Ionel Dancă.

Ei fac apel, în document, la partidele politice şi vorbesc despre necesitatea refacerii coaliţiei de guvernare. De asemenea, conform sursei citate, orice colaborare explicită sau implicită a PNL cu PSD este respinsă.

„Noi, semnatarii acestui apel, dorim să exprimăm un mesaj clar pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale. În calitate de aleşi din partea PNL, deplin conştienţi atât de responsabilitatea politică pe care o purtăm odată cu votul primit din partea cetăţenilor, cât şi de aşteptările legitime ale acestora determinate de încrederea care ne-a fost acordată pentru a exercita funcţia publică, Profund preocupaţi de criza politică, guvernamentală şi constituţională în care se află România astăzi, nesoluţionată de mai bine de trei săptămâni de la momentul declanşării ei în mod unilateral, fără consultarea forurilor statutare, fără acordul preşedintelui PNL şi fără soluţii politice clare prezentate opiniei publice şi membrilor PNL, (...). Avem deplina convingere că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară, respectând votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea şi pentru a menţine Partidul Naţional Liberal ca principal partid de guvernământ, astfel încât să aibă forţa de a pune în aplicare planul pentru dezvoltarea şi modernizarea României”, a afirmat Ionel Dancă, dând marţi citire apelului pentru soluţionarea crizei politice.
Potrivit documentului, Ludovic Orban este cel mai în măsură să fie din nou premier.
„Ludovic Orban a dovedit, dincolo de orice îndoială, capacitatea de a conduce Partidul Naţional Liberal la victorie şi de a asigura guvernarea României în cea mai dificilă perioadă cu care ne-am confruntat după al Doilea Război Mondial. Prin activitatea sa ca prim-ministru, Ludovic Orban a arătat care este cadenţa potrivită a unei guvernări liberale, nivelul de preocupare faţă de problemele cu care se confruntă societatea, viteza în luarea deciziilor şi implementarea acestora, receptivitatea faţă de actorii interesaţi de actul de guvernare, depăşirea logicii de guvernare reactive şi previzionarea riscurilor pentru a adapta din timp acţiunea guvernamentală. Apelul nostru către liderii partidelor politice şi toţi actorii instituţionali este acela de a acţiona în cel mai scurt timp, cu responsabilitate, pentru depăşirea crizei politice în care ne aflăm, prin refacerea coaliţiei de guvernare între PNL, USR-PLUS şi UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor naţionale. Solicităm o colaborare guvernamentală corectă, având la bază programul de guvernare agreat, şi concentrarea tuturor eforturilor politice doar asupra elementelor care ne unesc pentru a putea oferi României rezultatele unui act de guvernare eficient, consistent, concentrat asupra problemelor reale ale cetăţenilor”, a precizat Ionel Dancă, potrivit News.ro.
De asemenea, în acest apel pentru soluţionarea crizei politice este specificat faptul că PNL nu va colabora cu PSD.
„Respingem în mod categoric orice formulă de colaborare cu Partidul Social Democrat, explicită sau implicită, întrucât această alternativă presupune că Partidul Naţional Liberal se va face prizonierul PSD, iar România va deraia din nou de la parcursul pentru care PNL şi forţele democratice au luptat în ultimii ani de zile. Orice fel de înţelegere cu Partidul Social Democrat va slăbi Partidul Naţional Liberal şi va determina o cruntă dezamăgire în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL, făcând imposibilă o candidatură competitivă în următoarele alegeri. Apreciem că Ludovic Orban, în calitate de preşedinte ales al Partidului Naţional Liberal pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluţiile potrivite pentru depăşirea actualei crize cu care se confruntă România. Preşedintele Partidului Naţional Liberal este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru. Pledăm răspicat pentru refacerea unităţii Partidului Naţional Liberal şi suntem pe deplin conştienţi că singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban!”, conchide documentul.

 

Tag-uri: criza, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ