MAI: Nu mai există persoane blocate pe căile rutiere. Autostrăzile A2 şi A4 au fost deschise

| 09 ian, 12:42

Autostrăzile A2 şi A4 au fost deschise şi niciun drum naţional nu mai este închis circulaţiei auto iar ultimele şapte persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii au fost cazate la un hotel din localitatea constănţeană Medgidia.

"La acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere. La nivel naţional, CNAIR a acţionat cu 1.185 utilaje care au utilizat 7.209,5 tone de material antiderapant şi 37,05 tone clorură de calciu. Toate aeroporturile sunt deschise şi nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. De asemenea, 13 trenuri înregistrează întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 21 de trenuri au fost anulate", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis luni AGERPRES. 

Porturile maritime sunt deschise, precum şi cele fluviale, cu excepţia celui din Drobeta Turnu-Severin, închis din cauza vântului puternic. Traficul de pasageri pe relaţia Tulcea - Sulina/Sfântu Gheorghe, precum şi tranzitul cu bacul la Brăila se desfăşoară cu greutate, din cauza sloiurilor de gheaţă. 

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricţii cu excepţia PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov şi Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul. 

"La nivel naţional, acţionează 26 de echipe de intervenţie pentru remedierea avariilor la reţeaua de alimentare cu energie electrică, care afectează opt localităţi din cinci judeţe, respectiv 1.178 consumatori (cele mai multe în judeţul Constanţa - şase localităţi cu 1.112 consumatori)", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel naţional, au acţionat 14.436 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - 7.303 de poliţişti, 4.567 pompieri şi 2.566 de jandarmi, cu 6.651 mijloace - 3.302 poliţie, 2.320 pompieri şi 1.029 jandarmi. Acestea au intervenit în sprijinul populaţiei şi al autorităţilor locale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe. 

În urma reanalizării situaţiei operative, mijloacele tehnice care acţionează în judeţul Constanţa au fost suplimentate cu cinci şenilate de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Mureş, Giurgiu, Prahova, Neamţ şi Harghita şi şase autofreze din judeţele Iaşi, Bacău, Olt, Dâmboviţa, Botoşani şi Neamţ. 

Au fost efectuate 7.839 de intervenţii medicale: serviciile de ambulanţă - 6.990 şi SMURD - 849, din care 210 pentru gravide şi 41 persoane dializate. 

În continuare, cele 13 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie şi un avion SMURD vor continua misiunile aeromedicale în funcţie de solicitări şi de condiţiile meteorologice. 

"La nivel naţional, efectivele MAI au executat 2.015 activităţi de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi transport al acestora în spaţii sigure. Dintre acestea, 110 persoane au fost cazate în spaţii puse la dispoziţie de UPU/CPU şi 204 în locaţii ale autorităţilor locale", precizează MAI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ