MAI: Numărul infracţiunilor sesizate, în scădere cu 8,5% faţă de perioada similară a lui 2015

| 05 mar, 20:56

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) poate emite avize de angajare/detaşare pe teritoriul României unui număr de 5.500 de cetăţeni străini, lucrători nou-admişi.

Potrivit unui comunicat al IGI, avizarea se face în conformitate cu HG privind stabilirea contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2016, act normativ publicat în Monitorul Oficial nr.158 din 1 martie. 

Conform HG, contingentul se stabileşte în funcţie de tipul de lucrător nou-admis pe piaţa forţei de muncă, după următoarele criterii: lucrători permanenţi - 3500, lucrători stagiari - 200, lucrători sezonieri - 200, lucrători transfrontalieri - 100, lucrători înalt calificaţi - 800 şi lucrători detaşaţi - 700. 

"Avizul de angajare/detaşare este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara UE şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România", precizează sursa citată. 

IGI menţionează, totodată, că pe parcursul anului 2015 a emis un număr de 2.506 autorizaţii de muncă, în creştere uşoară comparativ cu anul 2014 când au fost aprobate 2.346. 

De asemenea, în urma controalelor desfăşurate de IGI, anul trecut, la peste 800 de societăţi comerciale, au fost depistaţi 74 de străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, dintre care 48 se aflau cu şedere ilegală pe teritoriul României, iar 26 aveau drept de şedere, însă nu îndeplineau condiţiile legale pentru a lucra. 

Poliţiştii de Imigrări au emis, pentru 24 de străini, decizii de returnare, o persoană a fost îndepărtată din ţară, altă persoană a solicitat o formă de protecţie internaţională, iar alţi 48 de cetăţeni străini au fost puşi în legalitate. 

"De asemenea, au fost aplicate 279 sancţiuni contravenţionale cetăţenilor străini şi societăţilor comerciale în valoare de 475.850 lei", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ