”Mâna de lucru” taie cu securea și lovește cu ciocanul

| 20 sep, 2013

Mulțumiți-le exaltaților sau răuvoitorilor care, vizibil deranjați de caracterul aparent pacifist al manifestațiilor din aceste zile și profitând de încurajările partizane venite dintr-o anumită zonă intens politizată a presei, au denaturat definitiv această acțiune.

Manifestul care a fost răspândit fizic și în online și cu implicarea unor jurnaliști, este în primul rând un înspăimântător melanj de incultură politică, de instigări anarhiste la violență socială. Spun că este dovadă de incultură politică pentru că mi se pare inadmisibil să le propui românilor aflați la numai 24 de ani distanță de o dictatură comunistă o întoarcere cu 180 de grade spre trecut, cu naționalizări ale presei și a tuturor resurselor de petrol, gaze și metale prețioase, cu desființarea autonomiei BNR (exact punctul pentru care Ungaria învecinată este aspru taxată de UE) și alte asemenea bazaconii și aberații.

Instigarea la violență este clară și gravă și mă întreb de ce anume ar mai avea nevoie cei îndreptățiți pentru a afla cine cere violențe de stradă și ”mâini puse în gât”. În gâtul cui? Probabil că ”marxiștii pe puncte” din piață, deși mie îmi par mai degrabă troțkiști, ar dori să rezolve spinoasa problemă redeschizând odiosul șantier al Canalului, tocmai bun pentru reeducarea ”până la moarte” a tuturor acelora care nu sunt de acord cu fantasmagoriile din textul menționat.

Idioțenia expusă cu subiect, predicat și siglă demnă de un documentar despre Mussolini, nu poate fi nici măcar luată în discuție ca manifest politic de factură marxistă, cât timp cere nici mai mult nici mai puțin decât scăderea salariilor tuturor bugetarilor (profesori, medici etc). Nu este nici naționalism comunist, pentru că cine îl citește cu atenție va sesiza că aduce atingere gravă statului român pe care îl slăbește până în punctul de vulnerabilitate maximă, în care l-ar doborî orice adiere de vânt. Despre interesele care stau în spatele acestuia nu putem decât să speculăm, având în vedere prevederile ultimativ anti-europene conținute la tot pasul. Cu o asemenea fițuică îmbrățișată pe post de dogmă politică, orice formațiune extremistă românească ar face ca Fidesz-ul lui Orban luat împreună cu Jobbik să pară o simplă ceată de cercetași minori excursioniști, în vacanță.

Cu un asemenea document care amestecă deopotrivă marxism, troțkism, anarhism și idealuri fasciste, nici măcar nu putem spune că avem de-a face cu un manifest politic. Mâna care și-a făcut de lucru, a pus de-o zacuscă cu de toate și stricată pe deasupra. Cu asemenea mizerii, chipurile anticapitaliste, țara asta și-a văzut executată elita, uciși liderii și oamenii de cultură, compromise moral generații întregi. Când pe toate posturile de televiziune vedem trași la răspundere, în ceasul al unsprezecelea, ultimii torționari ai României comuniste și dezgroparea primelor gropi comune, trebuie să ai un obraz ca talpa de bocanc să instigi la ”luptă de clasă” și să ceri ”mâini în gâtul” celor care nu sunt de acord cu tine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 sep, 2013
cantautor
Articolul este slabut,insa m-a surprins propozitia(afirmatia):
"Când pe toate posturile de televiziune vedem trași la răspundere, în ceasul al unsprezecelea, ultimii torționari ...."
deci asta fac televiziunile,trag la raspundere...?
vai de capul nostru,ca despre al vostru .....
parca va laudati tocmai cu justitia facuta in timpul regimului Ponta,pana daunezi...?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ