Managerul Spitalului Marius Nasta: Mă îngrijorează vârsta pacienţilor care ajung în ATI

| 25 aug, 15:23

Deşi numărul de noi îmbolnăviri raportate zilnic se menţine la un nivel constant, medicii infecţionişti din România avertizează asupra platoului pe care îl traversăm, numărul de bolnavi internaţi pe secţiile ATI aflându-se un număr constant de bolnavi.

Întrebată care este motivul pentru care consideră că numărul cazurilor nu va atinge un apogeu de 1.500, Beatrice Mahler a menționat că oamenii au început să conștientizeze, din ce în ce mai mult, nevoia acută a respectării regulilor.

”Să nu ne păcălească cifrele din weekend. Traversăm o zonă de platou. Tot ceea ce sper în momentul de față este să nu ajungem la peste 1.500 de cazuri. Dar nu cred că vom fi martorii unei asemenea evoluții. Totuși, ar trebui să testăm mai mult. Avem încă focare care apar la locurile de muncă ale oamenilor. Rata de testare mărită ne va ajuta să limităm mai mult explozia focarelor”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Pneumoftiziologie "Marius Nasta", pentru Wall-Street.ro.

Citeşte şi Medic infecţionist român: Vom vorbi de o normalitate când vom avea un vaccin anticoronavirus

Conform ultimei raportări făcute de Grupul de Comunicare Strategică în data de 25 august, 490 de pacienţi se aflau internaţi în secţiile de Terapir Intensivă. Managerului Spitalului Marius Nasta atrage atenţia nu numai asupra numărului mare de pacienţi care fac forme severe, ci si asupra vârstei lor, care este în afara intervalului de refererinţă de risc, respectiv 65-80 de ani.

”Aproape 500 de pacienți internați la ATI este un număr îngrijorător, chiar dacă încă mai avem paturi disponibile pe secție. Însă trebuie văzut care este ponderea pacienților cu forme severe în fiecare unitate spitalicească. În Marius Nasta, spre exemplu, 40% dintre cei internați fac forme grave ale bolii. Dar nici măcar asta nu e atât de îngrijorător. Ceea ce mă sperie pe mine este vârsta celor care fac forme severe. Cei care ajung în ATI au maximum 60 de ani, sunt oameni relativ tineri, care ar putea și care ar trebui să facă față bolii”, a explicat Mahler.

Citeşte şi Medic infecţionist român: "Numărul zilnic de teste sunt insuficiente în prezent. Vedem doar un vârf de aisberg"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ