Medic infecţionist român: "Numărul zilnic de teste sunt insuficiente în prezent. Vedem doar un vârf de aisberg"

| 20 aug, 16:37

Fiecare caz confirmat ascunde între cinci şi zece alte cazuri nedepistate, deoarece capacitate de testare, de 20.000 de teste zilnic, este încă redusă, este de părere dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Medicul spune că România se aşteaptă ca spre cel puţin 10 ori mult din populaţia generală să fie infectată, fără să ştie acest lucru. ”Aceasta este principala cauză pentru care încă raportăm peste 1.200 de cazuri pe zi. Suntem într-un context care funcționează după principiul bulgărelui de zăpadă”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță pentru Wall-Street.ro.

Citeşte şi Coronavirusul se transmite mai greu în România: Un bolnav infectează doar un singur om mai departe

În contextul numărului mult ridicat de cazuri noi înregistrate în prezent faţă de cel raportat în perioada stării de urgenţă, medicul infecţionist consideră că introducerea unor noi restricţii nu ar fi de bun augur.

"Nu cred că noi restricții ar rezolva problema. Acestea vor controla, doar pe moment, evoluția epidemiologică. La relaxare, după cum avem exemplu deja, ne vom confrunta cu un număr crescând de noi cazuri. Avem nevoie de o strategie corectă, plecând de la ceea ce avem în momentul de față. Este adevărat că România a făcut un efort uriaș în ceea ce privește numărul de teste, crescând de la 2.000 pe zi la aproximativ 20.000. Însă este insuficient pentru situația cu care ne confruntăm în prezent. Ar fi foarte util dacă s-ar da posibilitatea testării celor care vor, dar nu pot. Testarea la cerere este contra cost, sunt românii care nu își permit costul unui astfel de test, însă sunt contacți direcți ai vreunui pacient infectat și se află în izolare", a declarat medicul infecţionist.

În data de 20 august, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în precedentele 24 de ore s-au înregistrat 1.346 de noi îmbolnăviri, la peste 20.000 de teste efectuate.

Citeşte şi Testele COVID-19, o nouă industrie pe piaţa serviciilor medicale. Românii au cheltuit 12 milioane euro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ