Testele COVID-19, o nouă industrie pe piaţa serviciilor medicale. Românii au cheltuit 12 milioane euro

| 18 aug, 15:08

Piaţa serviciilor medicale au avut de câştigat de pe urma cererii de testări COVID-19, doar în luna iulie suma plătită de români pentru teste de depistare a noului coronavirus s-a ridicat la 12 milioane euro, bani care s-au dus atât la clinicile private, cât şi la spitalele de stat.

După ridicarea stării de urgenţă, în data de 15 mai, românii au făcut, la cerere, 192.000 de teste pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Testarea la cerere se face contracost atât la clinicile private, cât şi în spitalele de stat, dacă nu există simptomatologie specifică.

Calculele făcute de Ziarul Financiar ridică până la 57,6 milioane de lei (12 milioane euro) suma pe care românii au plătit-o pentru a afla dacă au noul coronavirus sau nu.

Citeşte şi Care sunt motivele pentru care apar rezultate false la testarea pentru coronavirus

Testarea a devenit o necesitate pentru autorităţi, în încercarea de a determina numărul de persoane infectate, cât şi pentru cei care au dorit să plece în vacanţă sau la muncă în ţări precum Grecia sau Austria, care au impus obligativitatea acestui test.

Citeşte şi OMS avertizează că tinerii sunt principalul factor de infectare cu noul coronavirus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ