OMS avertizează că tinerii sunt principalul factor de infectare cu noul coronavirus

| 18 aug, 13:16

Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) a transmis că persoanele cu vârste între 20 şi 40 de ani care nu ştiu că sunt contaminate cu noul coronavirus sunt principalul factor în răspândirea virusului COVID-19. Viaţa celor mai vulnerabili pacienţi este pusă în peericol de tinerii care socializează fără să realizeze că sunt purtători ai coronavirus.

"Epidemia se schimbă. Ceea ce observăm nu este o simplă revenire. Credem că este un semnal că am intrat într-o nouă fază a pandemiei în Asia-Pacific", a declarat directorul regional al OMS, Takeshi Kasai, potrivit RomâniaTV.net.

În plus, 19 ţări din Europa au înregistrat o explozie a numărului de cazuri noi de coronavirus în ultimele 14 zile, potrivit datelor de la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Citeşte şi Medic infecţionist de la Matei Balş: Este posibil să avem de 10 ori mai mulţi infectaţi decât cei raportaţi zilnic

În ultimele două săptămâni, Luxemburg și Spania au raportat peste 100 de cazuri noi la 100.000 de locuitori. Malta are peste 80, Belgia peste 60, iar Franța și Olanda mai mult de 40. Marea Britanie are 20,7 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Spania a raportat luni un total de 1.833 de noi infecții în ultimele 24 de ore, bilanțul în doar șapte zile ajungând la 32.329 cazuri.

Citeşte şi Băsescu avertizează că sistemul sanitar se apropie de limită: "Trebuie rezervate locuri la ATI în afara ţării"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ