Medic infecţionist român: Vom vorbi de o normalitate când vom avea un vaccin anticoronavirus

| 24 aug, 20:05

România se apropie de pragul de 80.000 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 de la începutul pandemiei, iar sfârşitul acestei boli nu e deloc aproape. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi afirmă că deşi evoluţia prezentă ne plasează pe un platou, riscul epidemiologic va creşte o dată cu începerea şcolilor.

"Ca medic infecționist, viziunea mea asupra situației epidemiologice din România este clară. Ne aflăm pe un platou, cu o pozitivitatea de ordinul sutelor la nivel de weekend, iar în zilele de marți, miercuri și joi, înregistrăm peste 1.000 de cazuri. Nici vorbă de o scădere, ne aflăm pe un platou care nu ne bucură, mai ales că se apropie începutul anului școlar", a declarat dr. Carmen Dorobăț, pentru Wall-Street.ro.

În acest sens, medicul infecționist a mai spus că până nu vom reveni la ordinul sutelor, din punct de vedere al numărului de cazuri, și în timpul săptămânii, a vorbi despre o scădere reprezintă o utopie.

Citeşte şi Medic infecţionist român: "Numărul zilnic de teste sunt insuficiente în prezent. Vedem doar un vârf de aisberg"

"Nu ne putem aștepta la o revenire la normalitate prea curând. În plus, va fi o revenire treptată. Putem vorbi despre o apropiere de normalitate, în momentul în care vom avea un vaccin, iar acesta să fi fost administrat unei bune părți din populație. Doar așa ar putea fi redus riscul epidemiologic în România", a declarat medicul infecționist.

Medicul infecţionist atrage atenţia că împiedicarea răspândirii virusului după începerea anului şcolar va fi un efort comun, care va implica părinţii, copiii, autorităţile şcolare, dar şi medicii de familie.

Citeşte şi Ce spun medicii infecţionişti despre purtarea măştilor de către elevi la cursuri: "Nu e un lucru fezabil"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ