Manipularea măririi cotei unice a ținut o zi. Liberalii, în corzi

| 28 oct, 2013

PNL a impus, prin intermediul media, tema creșterii cotei unice ca mai apoi să dezmintă intenția USL și a guvernului de a adopta o astfel de măsură, cel puțin cât sunt ei la guvernare.

Planul PNL de a manipula opinia publică prin tema măririi cotei unice și de îndepărta atenția de la situația reală în care se află - incompetența liberalilor în a-și face treaba – a ținut o zi, aceștia aflându-se acum în corzi din cauză că în acest moment sunt puși în situația de a veni cu propuneri viabile de măsuri care să rezolve problema deficitului bugetar.

Ce s-a întâmplat de fapt? În persectiva discuției legate de bugetul pe anul 2014 s-a constatat că veniturile bugetare nu se ridică la nivelul așteptărilor, lipsind aproximativ trei miliarde de lei comparativ cu estimarea făcută la începutul anului. Acest deficit se datorează slabelor performanțe din sistemul bancar și, de asemenea, unei slabe colectări a taxelor și impozitelor la bugetul de stat, situație cauzată și din cauza procesului de reorganizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Deficitul despre care vorbim are doi actori principali – ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu și președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, doi liberali care au eșuat în a-și îndeplini sarcinile și din cauza cărora s-a ajuns în această situație.

Diversiunea încercată de PNL a avut, în schimb, două scopuri precise. În primul rând, prin reiterarea poziției PNL față de creșterea cotei unice, liberalii au oferit de fapt o asigurare reprezentanților mediului de afaceri din România că atât timp cât se află la guvernare vor veghea asupra intereselor și nevoilor lor, câștigând o apropiere fața de bazinul electoral de dreapta. În al doilea rând, prin această manipulare PNL a sperat să ascundă sau mai bine zis să evite să comunice și să recunoască incompetența liberalilor, care a condus la un deficit bugetar de natură să afecteze negativ bugetul pe anul 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ