Manolescu (MFP): Nu se elimină impozitele pe jocurile de noroc; se impozitează în alt mod

| 10 dec, 2013

Impozitele în domeniul jocurilor de noroc nu vor fi eliminate, dar impozitarea va fi diferită, a declarat, marți, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ Dan Manolescu, într-o conferință de presă.

Guvernul ar putea discuta săptămâna viitoare două acte normative, care modifică Codul Fiscal și Legea jocurilor de noroc, conform cărora nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obținute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor și cluburilor de poker, dar vor fi majorate taxele pentru operatorii de jocuri de noroc, iar persoanele fizice vor fi impozitate cu 2%, fiind estimat un plus de venituri la buget de 34 milioane de lei.

Președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc /ONJN/, Cristinela Odeta Nestor, a precizat că operatorii de slot-machine (păcănele) vor plăti o taxă anuală de 200 de euro pentru fiecare echipament, în plus față de taxa de licențiere și taxa de autorizare, taxa de intrare în cazinouri pentru jucători va crește de la 20 lei la 50 lei, iar taxa de intrare în cluburile de poker va crește de la 10 lei la 20 lei.

De asemenea, la toate jocurile online, operatorii vor plăti taxe de autorizare și licențiere, iar jucătorii vor plăti 0,1% pentru fiecare mână jucată.

Participanții la jocurile de noroc, altele decât cele online, vor plăti un impozit de 2% pentru câștiguri, cu excepția jucătorilor la loto și bingo, care vor fi taxați în continuare cu 25% din suma care depășește 600 de lei.

Asociația Organizatorilor de Sloturi (Romslot) precizează, într-un comunicat remis marți AGERPRES, că modificările propuse de Oficiul Național al Jocurilor de Noroc, în urmă consultărilor cu industria, prevăd înlocuirea impozitului pe venitul jucătorului cu alte taxe și nu eliminarea acestuia, reprezentând, în fapt, o creștere a taxelor în domeniul jocurilor de noroc.

"Cu toate acestea, considerăm că demersul ONJN duce la o reglementare mai bună a industriei jocurilor de noroc, ținând cont că vorbim de înlocuirea unor impozite care, în momentul de față, nu se pot colecta, nefiind posibilă evidențierea venitului jucătorului în contabilitatea operatorilor de jocuri de noroc. Prin intermediul acestor modificări, se preconizează un impact pozitiv la bugetul de stat, măsurile aducând un plus de 34,2 milioane lei la nivelul anului 2014. Amintim că industria jocurilor de noroc este un contributor semnificativ la bugetul de stat, plătind în avans toate taxele aferente de organizare și exploatare a acestor jocuri. În plus, măsurile propuse vor permite intrarea pe piața reglementată a sectorului jocurilor de noroc online, respectând și cerințele Uniunii Europene', se spune în comunicat.

Potrivit Romslot, în nicio altă țară nu există prevederi legislative asemănătoare cu cele în vigoare în acest moment în România, referitoare la impozitarea venitului jucătorilor cu 25%, tocmai din cauză că este imposibil de evidențiat la nivel operatorului de jocuri de noroc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ