Guvernul a stabilit noi reglementări în domeniul jocurilor de noroc

| 29 dec, 2014

Guvernul a promovat în ședință o ordonanță prin care se reglementează sectorul jocurilor de noroc online și care prevede ca taxa de licență pentru cazinouri să crească de la 400.000 de lei la 100.000 de euro, a declarat luni președintele Oficiului național pentru jocurile de noroc, Odette Nestor.

"Prin această ordonanță pe care Guvernul a promovat-o astăzi (n.r.—luni) s-a reușit reglementarea sectorului jocurilor de noroc online, sector care a fost reglementat în 2010, în 10 decembrie, dar nu a fost complet și nu a fost aplicabil. În acest moment avem un cadru legislativ care dă posibilitatea operatorilor de jocuri de noroc să se licențieze în România și prin această licențiere se va obține o protecție a minorilor și a jucătorilor cetățeni români. Tot prin această ordonanță România a reușit să se conformeze Comisiei Europene pentru a nu intra în starea de infringement în vederea eliminării obligației unui operator din Uniunea Europeană de a fi persoană juridică română și prin alte solicitări pe care Comisia Europeană le-a făcut României", a spus Nestor la finalul ședinței de Guvern.

Ea a adăugat că prin această ordonanță taxele din acest domeniu se transformă din lei în euro și se introduce un tip de licență temporară pentru jocuri de noroc în vederea promovării turismului.

"Licența temporară este acordată pe trei luni cu posibilitatea de a se prelungi la 6 luni și va fi acordată numai în localitățile turistice care sunt reglementate printr-o hotărâre de Guvern. În ce privește taxarea, aceasta se va face separat, pentru fiecare tip de joc, întrucât jocurile de noroc au o specificitate. La marea majoritate a licențelor taxele se transformă din lei în euro, de exemplu de la 8.000 de lei cât e acum la 1.800 de euro pe un anumit tip de joc. Taxa de licență pentru cazinouri va fi în loc de 400.000 de lei, cât e acum, 100.000 de euro. Mai sunt și alte tipuri de taxe specifice jocurilor de noroc, taxele de autorizare pe fiecare tip de joc. Acestea au crescut sau au scăzut în funcție de tipul de joc. Au scăzut în cazul unui tip de joc specific la care s-a introdus un alt echipament. De exemplu, la solicitarea organizatorilor de jocuri de noroc și în urma strategiei pe care o avem noi ca instituție de a delimita zona de entertainment de zona de jocurilor de noroc am introdus un echipament nou, un tip de echipament cu risc limitat pentru protecția jucătorilor și pentru protecția minorilor, iar aici este o taxă nouă, această taxă despre care vorbeam de la 8.000 de lei la 1.800 de euro", a mai spus Odette Nestor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ