MTS va primi 2 la sută din taxa pe jocurile de noroc

| 30 dec, 2014

Ministerul Tineretului și Sportului va primi 2 la sută din taxa pe jocurile de noroc în urma modificării sistemului de împărțire a banilor din sumele colectate de stat din taxe pentru acordarea licenței de organizare și exploatare a jocurilor de noroc, noul sistem fiind decis de Guvern prin ordonanță de urgență. De asemenea, tot 2 la sută va primi și Ministerul Educației.

Prin ordonanța de urgență, Guvernul a decis acum ca, din suma totală provenită din taxa pe jocurile de noroc, 1 la sută să revină Ministerului Culturii (pentru Fondul cinematografic și Programul de Restaurare a Monumentelor), restul de 4 la sută sută fiind împărțit în mod egal între Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului.

Alocarea unei cote din taxa pe jocurile de noroc pentru sport a fost susținută de mai multă vreme de lumea sportului, mai întâi de Ion Țiriac, pe când era președinte al COR, iar în ultimii 2-3 ani, în mod insistent, de fostul președinte al COSR, Octavian Murariu, în prezent membru al Comitetului Internațional Olimpic.

Citește și: Guvernul a stabilit noi reglementări în domeniul jocurilor de noroc

Tag-uri: COR, jocuri de noroc, MTS
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ