Manuscrise şi cărţi în valoare de este 2,5 mil. lire sterline, furate în 2017, au fost descoprite în Neamţ

| 18 sep, 13:04

Mai multe manuscrise vechi şi cărţi în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline, care au fost furate din Londra în perioada 2017-2019, au fost descoperite de Poliţia Română în judeţul Neamţ.

Cărţile includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei şi ale omului de ştiinţă Isaac Newton, precum şi ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Persoanele suspectate de comiterea faptelor se află în prezent în stare de arest preventiv, pe teritoriul Marii Britanii.

Bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit.

Membrii grupării erau bănuiţi de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale şi depozite amplasate în special în Anglia (14 fapte comise), dar şi în alte state din UE.

Comisarul șef de poliție Tudor Emil de la Direcția de Investigații Criminale din Poliția Română a precizat, într-o conferință de presă, că este vorba despre 237 de manuscrise care au fost furate în ianuarie 2017 dintr-un depozit din zona limitrofă Londrei. Operele erau duse din Italia către Los Angeles, la o expoziţie.

Autorii, membrii unui grup organizat de criminalitate itinerantă, sunt cetăţeni români din judeţele Neamţ, Suceava şi Iaşi și au acţionat în timpul nopţii, când au pătruns în depozitul respectiv prin acoperişul clădirii, au sustras bunurile, după care le-au transportat în România. Manuscrisele au fost găsite zilele trecute într-o anexă a unui imobil din judeţul Neamţ, respectiv într-un garaj. "

Erau depozitate într-un spaţiu mascat peste care a fost turnată placă de beton, ele fiind ambalate în mai multe pachete şi inclusiv depuse în două pubele. Din fericire, cărţile respective, care au o valoare foarte mare, prejudiciul creat la momentul comiterii faptei fiind estimat la aproximativ 2,5 milioane de lire sterline, au fost păstrate în condiţii de minimă siguranţă, deşi nu au apreciate ca fiind propice păstrării aşa cum ar fi fost necesar, totuşi sunt într-o stare care la prima vedere a fost relativ bună. Cărţile se află în custodia autorităţilor române, urmând ca după evaluarea lor şi acordul şi înţelegerea cu autorităţile judiciare din Marea Britanie şi din Italia, să fie restituite părţilor vătămate. Spun din Italia pentru că părţile vătămate sunt din Italia, deşi au fost furate din Marea Britanie”, a spus Emil Tudor, potrivit Hotnews.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 01:11
VashReabs
doxycycline administration with food
furadantin rohpharm pharmacy The man reading the statement was not immediately identifiable to Reuters, but the video was posted on several of the social media pages belonging to groups said to have signed on to it, such as the Tawheed brigade can doxycycline cause yeast infection

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ