MApN: Actul normativ la care s-a referit Duşa e Legea 257/2001. Dintr-o eroare s-a spus Legea 256

| 01 aug, 2013

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) precizează că actul normativ la care a făcut referire Mircea Duşa la Braşov este Legea 257/2001 privind modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al României, iar dintr-o eroare s-a vorbit despre Legea 256/2001.

"Referitor la actul normativ la care ministrul apărării naţionale a făcut referire în declaraţia de presă susţinută astăzi, 1 august, la Braşov, Biroul de presă al MApN este împuternicit să precizeze că este vorba despre Legea nr. 257 din 2001, privind modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al României. Dintr-o regretabilă eroare, a fost folosită titulatura de Legea nr. 256 din 2001", se arată într-o precizare a MApN, citată de Mediafax.

Conform Legii 257/2001, aeronava care utilizează neautorizat spaţiul aerian al României este "aeronava militară sau civilă, română sau străină, care execută activităţi de zbor în spaţiul aerian al României fără a avea autorizare în acest sens sau care se abate de la prevederile autorizării primite".

Măsurile luate în cazul unor astfel de zboruri pornesc, conform legii, de la stabilirea de la sol a poziţiei aeronavei, a legăturii radio şi a identităţii acesteia, şi pot ajunge până la nimicirea aeronavei.

Ministrul Apărării a declarat, joi, la Braşov, când a fost întrebat despre survolările neautorizate ale spaţiului aerian al României, că jurnaliştii ar trebui să studieze legea şi să nu mai vorbească "prostii", despre "OZN-uri şi alte chestiuni care nu-şi au locul".

Întrebat de jurnalişti despre survolările neautorizate ale spaţiului aerian românesc, ministrul s-a arătat deranjat de întrebare. "Aveţi dumneavoastră o problemă?", a întrebat-o ministrul pe jurnalista care i-a adresat întrebarea, apoi le-a recomandat ziariştilor să citească Legea 256/2001, ca să nu mai vorbească "prostii".

Legea 256/2001 nu are însă reglementări referitoare la acest domeniu. Legea 256/2001 aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 213/2000 privind suspendarea plăţii taxei pe valoarea adăugată şi scutirea de la plata taxei vamale şi a suprataxei vamale de import pentru bunurile importate în cadrul ajutorului nerambursabil acordat de Guvernul Japoniei Guvernului României.

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a declarat, miercuri, la Piteşti, că este necesară achiziţionarea de avioane F 16 deoarece aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat de aparate de zbor "care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol", ultima intervenţie fiind în noaptea de luni spre marţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ