MApN: Peste 6.700 de militari sunt pregătiţi să intervină

| 28 ian, 2014

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus ca în zonele supuse codurilor de avertizare meteo şi în cele preconizate a intra sub incidenţa acestor coduri să se ia măsuri pentru pregătirea a 6.700 de militari care ar putea interveni cu 1.000 de mijloace tehnice.

De asemenea, pentru intervenţia în zonele adiacente judeţelor afectate de zăpezi sunt pregătiţi să intervină 600 de militari şi 100 de mijloace tehnice, precizează MApN într-un comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit MApN, se află în derulare 22 de intervenţii şi au fost finalizate alte 37 în zonele afectate de viscol şi ninsori fiind implicaţi, în total, 1.190 de militari şi 129 de mijloace tehnice.

În judeţul Vrancea, 80 de militari cu patru mijloace tehnice, trei autocamioane şi un autovehicul de tip VAMTAC, aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, acţionează în localităţile Gura Caliţei, Măicăneşti şi Vulturu pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii şi a gospodăriilor vârstnicilor şi persoanelor bolnave.

În judeţul Buzău, 30 de militari din Brigada de Informaţii Militare, transportaţi cu elicoptere aparţinând MAI, acţionează în misiuni de prim-ajutor în localităţile Vâlcele şi Brădeanu iar alţi 16 militari din Batalionul 620 Operaţii Speciale acţionează cu un autocamion în localitatea Scurteşti pentru deszăpezirea căilor de acces. În acelaşi judeţ, 20 de militari şi un autocamion deszăpezesc căile de acces şi transportă alimente către azilul de bătrâni din localitatea Câmpeni.

În judeţul Vâlcea, şase militari cu un autogreder şi o volă acţionează pentru deszăpezirea drumurilor judeţene între localităţile Budeşti-Drăgoieşti şi Galicea-Stoileşti şi a căilor de comunicaţii în localitatea Glăvile.

În judeţul Galaţi, 48 de militari şi două camioane din Brigada 282 Infanterie Mecanizată acţionează pentru transport alimente şi pentru evacuare de persoane din localităţile Pechea şi Lupele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ