Vom avea parte de zile geroase! Prognoza pe trei zile

| 29 ian, 2014

VREMEA va fi închisă şi în continuare rece, chiar geroasă, în special dimineaţă în estul, sudul şi local în centrul ţării. Va mai ninge slab în zonele extracarpatice, iar local, în regiunile sudice, la munte şi trecător în rest, vântul va mai avea intensificări.

În Banat va sufla la rafală cu 50...60 km/h, viscolind zăpada. În regiunile intracarpatice şi în Oltenia vor fi condiţii de ceaţă, burniţă şi izolat polei. Maximele vor fi cuprinse între minus 14 grade în Moldova şi 4...5 grade în Dealurile de Vest.

BUCURESTI

În Capitală vremea va fi geroasă de dimineaţă...minus 10...minus 8 grade. Peste zi trecător va mai ninge slab, iar vântul va avea viteze de 40...45 km/h, spulberând zăpada. La amiază nu vor fi mai mult de minus 8...minus 7 grade.

REGIUNI

În reginile intracarpatice urmează o zi cu temperaturi în general pozitive, chiar uşor peste mediile specifice perioadei, cu excepţia depresiunilor transilvane unde amiaza nu aduce mai mult de minus 7 grade la Miercurea Ciuc şi minus 2 la Braşov. În acelaşi timp în vestul ţării vor fi plus 5 grade la Reşiţa şi 3 la Arad şi Oradea. Vântul mai are intensificări în Banat, unde va depăşi la rafală 50...60 km/h.

În sud, vreme închisă şi rece, geroasă dimineaţa. Ba chiar în Bărăgan gerul se instalează pentru întreaga zi, fiindcă maximele nu trec de minus 10, minus 11 grade. Ceva mai plăcut este în Oltenia: minus 4 grade la Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea. Va mai ninge slab, iar vântul va mai avea şi el intensificări. În Oltenia vor fi condiţii de ceaţă, burniţă şi, izolat, de polei.

În Dobrogea mai sunt ninsori slabe, dar vântul, deşi scade în intensitate, încă mai are unele intensificări. Temperatura este în scădere - în partea continentală a regiunii gerul persistă şi peste zi, maximele fiind în jur de minus 10, minus 11 grade.

În Moldova, vreme rece cu maxime sub minus 10 grade în toată regiunea: minus 14 grade la Suceava şi Botoşani, minus 12, minus 13 la Iaşi, Bacău, Focşani Galaţi.

Vremea pe 2 zile

Vineri, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă în special dimineaţa în sud, est şi local în centru. Cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde pe arii restrânse va ninge slab. În vest, nord-vest şi centru înnorările vor fi temporare, dar va fi ceaţă, posibil asociată izolat cu burniţă, favorizând poleiul. Vântul se va simţi în aproape toată ţara, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi în zona montană, unde temporar va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 15... minus 14 grade în Moldova şi 3...4 grade în Dealurile de Vest.

Vineri, în Capitală vreme în continuare rece, geroasă chiar la prima oră, când vor fi minus 16, minus 14 grade. Cerul va fi înnorat şi trecător va ninge slab. Vântul va sufla cu unele intensificări, iar temperatura maximă este în jurul valorii de minus 8 grade. Vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Sâmbătă, deşi valorile termice sunt în creştere, vremea se va menţine rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros în regiunile intracarpatice, însă în cele extracarpatice nu e nici o şansă de soare: norii de nivel jos vor persista, pe arii restrânse va ninge slab şi, în special dimineaţa şi seara se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Vântul va avea intensificări în sud-vestul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi de minus 11 grade în Moldova şi de plus 4...5 grade în Maramureş şi Dealurile de Vest.

Cerul va fi noros, vântul va sufla cel mult moderat şi trecător va mai ninge slab şi în Bucureşti. Dimineaţă vor fi în jur de minus 10 grade, sunt condiţii de ceaţă şi de chiciură, iar maxima va fi în jur de minus 5 grade.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ