Maramureș: Cătălin Cherecheș a depus jurământul de primar ales; 100 de simpatizanți au venit la primărie să îl susțină

| 18 iul, 14:00

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost adus luni la prânz, din Penitenciarul Gherla, pentru a depune jurământul de credință, peste 100 de persoane, majoritatea pensionari, venind în fața sediului Primăriei, unde a avut loc momentul solemn, pentru a-l susține pe edil.

Persoanele adunate în fața Primăriei Baia Mare au scandat: "Cherecheș, nu uita: Baia Mare e a ta!", "Libertate pentru primar" și "Baia Mare te vrea".

La ședința de depunere a jurământului de către Cătălin Cherecheș au participat 18 consilieri locali, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinții CJ, Doru Dăncuș și Lucian Morar, arhiepiscopul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, precum și un reprezentant din partea cultului romano-catolic. Ședința a avut un singur punct pe ordinea de zi care consta în depunerea jurământului de către primarul ales.

Cătălin Cherecheș a jurat cu mâna pe Constituție și Biblie că va sluji orașul cu pricepere și credință. "Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și în pricepere pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Baia Mare. Așa să-mi ajute Dumnezeu", a fost formula de jurământ rostită de Cătălin Cherecheș, în sala Europa a primăriei.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Elisabeta Fetche, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că instituția pe care o reprezintă și Consiliul local Baia Mare au căzut de acord asupra susținerii jurământului lui Cherecheș la sediul primăriei, după ce în prealabil sala Europa a fost verificată dacă este corespunzătoare pentru un asemenea eveniment.

Elisabeta Fetche a mai spus că primarul ales Cătălin Cherecheș va avea pe drumul la Baia Mare escortă și că imediat după depunerea jurământului, va fi readus la Penitenciarul Gherla.

Inițial, Penitenciarul Gherla a respins o cerere a primarului ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de a depune jurământul de primar pe 3 iulie, în Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Pe 27 aprilie, Cătălin Cherecheș a fost arestat, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce el se afla în stare de arest preventiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ