Marcel Boloş: PNL luptă pentru ca să protejeze oamenii şi mediul de afaceri şi investiţiile

| 04 sep, 19:36

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că PNL luptă pentru ca să protejeze oamenii şi mediul de afaceri şi investiţiile, să nu facem din sistemul fiscal un duşman al investiţiilor private şi a precizat că preşedintele partidului va anunţa ”liniile roşii” privind pachetul de măsuri fiscale.

 

Ministrul Finanţelor a declarat după şedinţa liberalilor că avem un jalon, 207, prin care trebuie să prezentăm o lege privind Codul Fiscal, care să asigure o creltere economică sustenabilă. Întrebat care va fi deficitul bugetar la finalul anului, Marcel Boloş a spus că s-a înregistrat un deficit de 2,3% în luna iunie, 2,44 în iulie şi vor închide luna august, estimat, la 2,7%.
”Dacă păstrăm actualul ritm de deficit bugetar pe care l-am avut în aceste luni, ne iese sub 5%”, a explicat Boloş. Despre nemulţumirile din PNL privind majorarea TVA-ului, Marcel Boloş a răspuns: ”Aşteptaţi liniile roşii pe care le va anunţa preşedintele partidului”.
”PNL luptă pentru ca să protejeze oamenii şi mediul de afaceri şi să protejeze investiţiile, să nu facem din sistemul fiscal un duşman al investiţiilor private”, a arătat Boloş.
El a menţionat că trebuie văzut ce alte măsuri de reformă fiscală mai cere Comisia Europeană. ”Oricum, PNL apără populaţia şi mediul de afaceri”, a completat el. Ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze că deocamdată este o prezentare în primă etapă a planului de măsuri fiscale discutat cu Comisia Europeană şi discuţiile tehnice continuă, pentru impactul bugetar al măsurilor, astfel că este prematur să zică care va fi forma finală a acestui plan.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ