Marcel Ciolacu anunţă că PSD va participa la votul pentru învestirea Guvernului Cîţu

| 03 mar, 21:53

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că parlamentarii formaţiunii vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Cîţu şi vor vota împotrivă. Ciolacu a precizat şi că social-democraţii vor urmări cu atenţie dacă PNL va vota propriul guvern sau nu.

 

”Vom merge la vot, vom vota împotriva Guvernului Cîţu. Vom merge în sală şi vom vota împotrivă şi vom vedea cu atenţie dacă PNL respectă deciziile CCR, dacă-şi vor vota proprul guvern”, a declarat, marţi, Marcel Ciolacu, întrebat care va fi strategia PSD la votul pentru învestirea Guvernului Cîţu.
Întrebat când consideră că se împlinesc cele 60 de zile după care poate fi dizolvat Parlamentul, în lipsa unui guvern,Ciolacu a spus că aşteaptă motivarea deciziei CCR pe care o va interpreta pentru a răspunde acestei întrebări.
De asemenea, întrebat dacă mai sunt posibile alegerile anticipate, Ciolacu a spus: ”Constituţional există aceste şanse. PSD nu are nicio problemă cu niciun fel de alegeri, indiferent când şi pentru ce se fac”.
Audierea miniştrilor care fac parte din Guvernul Cîţu a început marţi şi va continua miercuri şi joi. Data votului în Parlament nu a fost încă stabilită, potrivit Newsro.
Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ