Marcel Ciolacu: Cred că am lămurit, nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte

| 19 mai, 19:29

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, că a lămurit că nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte nicio taxă. Despre impozitul progresiv, liderul PSD a precizat că nu a spus că trebuie renunţat la cota unică, ci doar se facă o analiză.

 

În situaţii de criză, nu se majorează impozitele, deci nu vor fi majorate nici în România. Şi nici nu vor fi introduse alte impozite, a mai spus el.
”În situaţii de criză, nu se majorează impozitele, deci nu vor fi majorate nici în România. Şi nici nu vor fi introduse alte impozite”, a spus liderul PSD, arătând că optimizarea fiscală înseamnă că laşi de undeva unde s-a crat o discrepanţă, şi vii cu o impozitare şi reduci în altă parte.
El a precizat că la proprietăţi există această discrepanţă.
Preşedintele PSD a arătat că nu a auzit de o majorare a TVA, pentru că ştie de la experţi că ar duce la majorarea inflaţiei.
”Cred că am lămurit, nu se introduce nicio taxă nouă şi nu se măreşte”, a spus Marcel Ciolacu, el infimând ideea că impozitele vor creşte pentru anumite categorii de personal, cu salarii mai mari, prin introducerea impozitului progresiv.
”Aţi văzut la ştiri la televiziune sau am spus eu? Eu vă pot explica după ce ministrul de Finanţe vine şi ne face o prezentare. Ce mă deranjează pe mine (...) este că nu încercăm să intrăm într-o normalitate şi să înţelegem că aşa este normal, să vorbim despre aceste lucruri în spaţiul public, nu în birouri, ascunşi”, a spus el.
Marcel Ciolacu a precizat că aceste propuneri se fac cu experţi financiari internaţionali, care vin şi analizează unde sunt scăpări în costruirea bugetului şi a PIB-ului.
Despre un plafon minim pentru impozitele locale, Ciolacu a afirmat că ”vorbim totuşi de o descentralizare”.
”Eu îmi doresc o descentralizare şi mai mare, către autorităţile locale şi nu vreau su să impun, de la nivel central, anumite posibilităţi”, a spus el.
”Cu toţii ne dorim o ţară ca afară, atunci trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa. Nu merge să ne comparăm cu o ţară dezvoltată precum Germania, sau Franţa, dar încercăm să ne comparăm cu ţări precum Polonia, care au avut cam acelaşi istoric ca şi România”, a afirmat.
Despre faptul că PNL nu doreşte să renunţe la cota unică, Ciolacu a spus: ”Nici eu nu am spus că trebuie renunţat la cota unică, eu am spus să se facă o analiză să vedem exact. Acum, totdeauna mai există şi vedete”, a spus preşedintele PSD.
El a mai afirmat că, în cest moment, s-a pornit un drum pentru găsirea soluţiilor.
”Am avut cea mai mare creştere economică din Europa (..) Această creştere nu se reflectă în toate sectoarele economice din România şi nu se reflectă în buzunarele românilor şi în nivelul de trai al româniolor, dar am intrat pe un trand bun”, a explicat Marcel Ciolacu, precizând că un domeniu care a dus la această creştere economică a fost reprezentat de construcţii.

 

Tag-uri: marcel ciolacu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ