Marcel Ciolacu, despre defiinţarea SIIJ:”Este revoltătoare, când zi de zi vedem ticăloşiile şi abuzurile din justiţie!”

| 27 dec, 22:16

 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că propunerea de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este revoltătoare în actualul context.

 

 

"Este revoltătoare, în contextul actual, când zi de zi vedem ticăloşiile şi abuzurile din justiţie, chiar şi o discuţie despre desfiinţarea Secţiei speciale. Cazul Ţăndărei, vă spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi?", a scris Ciolacu, pe pagina sa de facebook.
Liderul PSD susţine că orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament şi prin consultarea asociaţiilor de magistraţi şi a instituţiilor interesate.
"Poporul român s-a pronunţat prin referendum ca legile privind justiţia să nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament şi prin consultarea asociaţiilor de magistraţi şi a tuturor instituţiilor interesate (CSM, parchete, instanţe) pentru că independenţa magistraţilor este vitală pentru o justiţie corectă", a mai scris preşedintele interimar al PSD, potrivit Agerpres.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri seara, în începutul şedinţei de guvern, în legătură cu memorandumul propus privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), că aceasta este o instituţie sui generis care iese din principiile de funcţionare ale Ministerului Public, prin modul de reglementare a funcţionării.
Premierul Ludovic Orban a precizat că propunerea MJ de desfiinţare a acestei secţii i se pare o propunere corectă, care de altfel este şi în programul de guvernare.
"Practic angajamentul nostru legat de MCV este de transpunere a recomandărilor, pentru că obiectivul nostru este la un moment dat să punem punct acestui MCV", a afirmat premierul Orban.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ