Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt

| 31 mai, 19:33

Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat, miercuri la Parlament, că îşi menţine opinia cu privire la necesitatea reformei pensiilor speciale şi a adăugat că va duce această reformă „până la capăt”.

 

„În această poziţie înseamnă că nu mai vorbim de o reformă, iar eu îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la Parlament ce le răspunde sindicaliştilor care cer ca noile prevederi privind pensiile speciale să nu fie aplicate pentru pensiile speciale acum aflate în plată.
Liderul PSD nu a exclus posibilitatea ca amendamentele depuse la proiectul privind pensiile de serviciu să sufere modificări în Legislativ.
Comisia pentru muncă a început, marţi, dezbaterile asupra proiectului de lege privind pensiile speciale.
Printre amendamentele la propunerea legislativă se numără corelarea vârstei standard de pensionare cu sistemul public de pensii, iar pentru diplomaţi şi personalul auxiliar din instanţele judecătoreşti vârsta standard de pensionare va creşte la 65 de ani.
De asemenea, este redus numărul beneficiarilor de pensii de serviciu prin excluderea personalului asimilat, respectiv a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, angajaţilor încadraţi pe funcţii de execuţie specific în cadrul misiunilor diplomatice.
Mai este reajustat procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari.
Pentru pensiile aflate în plată, este avută în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi excede aplicării principiului contributivităţii.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ