Marcel Ciolacu: Guvernul Orban pregăteşte un plan de austeritate pentru 2021

| 17 sep, 14:24

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Guvernul condus de Ludovic Orban pregăteşte pentru 2021 un plan de austeritate, ce prevede mai multe reduceri de cheltuieli, printre care s-ar afla şi tăierea tichetelor de grădiniţă ale copiilor.

„Liberalii taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor! Nici pentru ei nu mai au bani. Este încă un semn că, dacă rămân la guvernare, pregătesc un plan de austeritate pentru 2021! O spun răspicat: PSD se va opune în Parlament oricăror măsuri de acest gen! Fiindcă PSD luptă pentru a proteja veniturile românilor, în timp ce liberalii doar mută banii ţării în propriile buzunare!” a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook.

Liderul PSD mai spune că „românii trebuie să le dea un semnal ferm că aşa nu se mai poate - atât în alegerile locale din 27 septembrie, cât şi la cele parlamentare!”.

Ciolacu ataşează postării un document cu reglementările din ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea art.58 din Legea educaţiei naţionale 1/2011 care aduce noi reglementări privind programul „Şcoala după şcoală”.

„Având în vedere faptul că forma aprobată a legii presupune un efor bugetar de aproximativ 3,8 mld lei/an pentru un număr de 1.280.000 de beneficiari şi o valoare a tichetului educaţional de 400 lei/beneficiar/lună, dar şi datorită faptului că pentru o parte dintre beneficiari, respectiv pentru preşcolari activităţile de tip ”şcoală după şcoală” nu sunt potrivite cu profilul nevoilor de activităţi educaţionale necesare formării competenţelor educaţionale”, motivează Executivul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ